News

“Mamă, tată, nu am vrut să vin aici, am fost forțat”. Mărturii ale soldaților ruși capturați în timpul invaziei în Ucraina. Video

Soldații ruși capturați în timpul invaziei în Ucraina au făcut mai multe mărturii tulburătoare. Unii au spus că nu știau că sunt trimiși la război, alții au precizat că au fost forțați să meargă acolo
27.02.2022 | 18:01
Mama tata nu am vrut sa vin aici am fost fortat Marturii ale soldatilor rusi capturati in timpul invaziei in Ucraina Video
Ce mărturii au făcut soldații ruși capturați în urma invaziei în Ucraina? sursă foto: captură video Slidstvo Info
ADVERTISEMENT

Cei mai mulți dintre soldații ruși capturați în urma invaziei în Ucraina sunt extrem de tineri și par să nu înțeleagă ce li se întâmplă. Aceștia au făcut mai multe mărturii tulburătoare, printre care se numără și faptul că nu știau că vor fi trimiși la război.

Mărturii ale soldaților ruși capturați în urma invaziei în Ucraina

Ucraina a fost luată pe nepregătite în momentul invaziei Rusiei, însă continuă să reziste eroic atacurilor repetate.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, ucrainenii au reușit să ia și prizonieri de război, pe care i-au și filmat.

Potrivit videoclipurilor postate în mediul online, cei mai mulți dintre soldații ruși capturați sunt tineri, în vârstă de aproximativ 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Cu adevărat tulburător este faptul că aceștia nu ar fi știut ce urmează să se întâmple și că vor fi duși la război.

Ce spun soldații ruși capturați în Ucraina

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a creat o platformă, unde sunt publicate videoclipuri și informații despre soldații ruși capturați sau cei care au fost uciși de la începutul invaziei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o compilație video cu mai multe mărturii ale prizonierilor de război a fost realizată și de publicația ucraineană Slidstvo Info.

Videoclipurile arată soldați tineri, ale căror declarații și mimică reușesc să stârnească un sentiment de milă.

ADVERTISEMENT

 

“Mamă, tată, nu am vrut să vin aici, am fost forțat”, este mesajul soldatului rus de mai sus, în momentul în care i se spune să transmită un mesaj părinților lui.

Ucrainenii i-au lăsat pe unii dintre prizonieri să sune acasă și să le spună celor dragi despre situația lor.

În videoclipul de mai sus, de la minutul 3:17, se poate observa faptul că un soldat rus a fost lăsat să sune acasă.

Acesta și-a sunat părinții, însă ce a urmat a fost cu adevărat tulburător. Acesta le-a spus că nu știa că va fi trimis la război.

Disperat, tânărul i-a rugat pe părinți să îl sune pe comandant sau pe oricine altcineva care l-ar putea ajuta.

“Sunt în captivitate, tată. Trebuie să decidem ce să facem. Da, mamă, sunt prizonier în Ucraina. Au spus să merg în Ucraina, am plecat, mamă. Nimeni nu știa nimic. Nu știu ce să fac.

Trebuie decis ceva. Am nevoie de ajutor. Toată lumea s-a dus. Nu cunosc zona din Ucraina. Mamă, contactează comandanții, sună pe cineva”, le-a spus soldatul rus părinților săi, cu o voce tremurândă.

ADVERTISEMENT