News

Mărturii terifiante ale unei paciente internate la Suceava: ”Am fost puși la un loc: cei confirmați cu COVID cu cei neconfirmați. Fără săpun, fără hârtie igienică, fără dezinfectant…”

02.04.2020 | 12:49
Marturii terifiante ale unei paciente internate la Suceava Am fost pusi la un loc cei confirmati cu COVID cu cei neconfirmati Fara sapun fara hartie igienica fara dezinfectant
ADVERTISEMENT

O pacientă care a fost internată la Spitalul Județean Suceava a făcut mărturisiri terifiante despre ce a trăit în unitatea medicală considerată cel mai mare focar de coronavirus din România.

Mărturii terifiante ale unei paciente internate la Suceava

”Era săptămâna când începea degringolada de acolo şi erau depăşiţi, doctorii erau infectaţi, am înţeles. Condiţiile erau la început sub orice critică. Toaletele erau doar două la un palier din acesta”, și-a început mărturisirea pacienta care a stat opt zile internată în spitalul de la Suceava,

ADVERTISEMENT

”Ce să vă spun, fără săpun, fără hârtie igienică, fără dezinfectant, într-o secţie care se cheamă infecţioase. Iniţial am fost puşi la un loc, cei testaţi, neconfirmaţi, cei cu pneumonii şi cei confirmaţi cu acest COVID. Vrând, nevrând eram câte doi, câte trei, câte patru în salon”, a declarat femeia pentru Digi24.

”Cel mai mult m-a speriat faptul că nu venea nimeni să vorbească cu noi. Noi nu am ştiut dacă suntem sau nu suntem infectaţi. Unii au fost testaţi, alţii nu. Nu aveam rezultate la aceste teste”, a continuat ea.

ADVERTISEMENT

”Am fost scoşi de acolo fără a face testul numărul doi”

”Era o schemă de tratament care nu se respecta la nimeni aproape. Toată medicaţia, pentru a înghiţi acele capsule, noi toţi vomam. Nu ştiu cât din acele medicamente reuşeau să ajungă în organism şi să îşi facă treaba dacă erau date pentru a-şi face treaba”, a explicat femeia.

”Am stat acolo enorm de mult singuri, singuri, ai nimănui. Într-o noapte a căzut o bătrână din pat. Două ore aproape a stat jos, a venit din nou o infirmieră cred şi a reuşit să o urce pe pat. Nu aveam la cine striga. Noi ne-am ajutat acolo unii pe ceilalţi. Cât am putut şi cât reuşeam să ne ridicăm de pe pat”, a spus pacienta.

ADVERTISEMENT

”Externarea a fost cred o soluţie de avarie. Pentru că în momentul în care au văzut că o parte dintre noi am reuşit să ne ridicăm din pat şi să fim cât de cât mai bine, au venit cu nişte declaraţii pe propria răspundere că avem unde să ne autoizolăm, dar nu ne-au retestat”, a afirmat ea.

”Am fost scoşi de acolo fără a face testul numărul doi măcar în care să primim răspunsul că suntem pozitivi sau negativi. Nu a dezinfectat nimeni hainele noastre, telefoanele noastre, nu aveai cu ce. Noi am plecat cu ce am venit, cu aceleaşi lucruri am plecat. Ne-au îmbarcat câte 4 în salvare şi ne-au distribuit la adresele aproximative pe care le aveau”, și-a continuat femeia povestea.

ADVERTISEMENT

”Nu știu de ce ne-au externat noaptea. Mă gândesc că atunci erau mai libere salvările poate sau maşinile acestea speciale cu care să fim duşi acasă. Nu e o practică obişnuită ca aceste externări să se facă în miez de noapte”, a mai precizat pacienta.

Presiunea de la Suceava l-a făcut să cedeze pe noul manager al Spitalului Județean, Florin Filip, cel care-l înlocuise pe suspendatul Vasile Rîmbu. Acesta era manager interimar și medic primar în specialitatea chirurgie și ortopedie pediatrică.

Un medic detașat de la Rădăuți la Spitalul Județean Suceava spune că situația de acolo este una critică, iar în următoarele 24 de ore este nevoie de o decizie fermă pentru a ține lucrurile sub control.

ADVERTISEMENT