ADVERTISEMENT
News

Mărturiile doctorului care ar fi descoperit coronavirusul în Wuhan: „Am simțit că este ceva grav, dar nu știam cu ce ne confruntăm”

Autor: Flaviu Popa | 17.04.2020 | 23:23
Mărturiile doctorului care ar fi descoperit coronavirusul în Wuhan: „Am simțit că este ceva grav, dar nu știam cu ce ne confruntăm”
Doctorița care a descoperit coronavirusul a rupt tăcerea. Foto: Hepta

Zhang Jixian este considerată primul doctor din China care a semnalat prezența virusului din decembrie 2019, cel puțin din punctul de vedere al chinezilor.

ADVERTISEMENT

Mărturiile doctorului care ar fi descoperit coronavirusul în Wuhan

Medicul specialist în boli respiratorii a rememorat clipa în care și-a dat seama că „este ceva grav” atunci când un cuplu de vârstnici au ajuns în spital în stare gravă.

„Pe 26 decembrie, am văzut o femeie în vârstă care avea febră, tuse și probleme de respirație. Soțul și fiul au însoțit-o. Soțul, pentru că acuza o stare de oboseală, dar fără să aibă febră. Ne-am întrebat dacă și fiul este bolnav. După ce am făcut teste, am văzut că avea probleme la unul dintre plămâni.

ADVERTISEMENT

Arăta ca un gripă sau o pneumonie, dar investiațiile au arătat afecțiuni semnificative ale plămânilor”, a rememorat femeia pentru agenția Xinhua, citată de news.com.

Era doar începutul furtunii, pentru că a doua zi, în 27 decembrie, Zhang Jixian a diagnosticat un alt pacient cu simptome similare, moment în care a notificat conducerea spitalului că ar putea exista o „boală virală, posibil infecțioasă”.

ADVERTISEMENT

Având experiența epidemiei de SARS din 2003, doctorița s-a îngrijorat când au început să sosească tot mai mulți bolnavi la spital.

„Am simțit că este ceva grav, dar nu știam cu ce ne confruntăm”, a punctat medicul.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, toate instituțiile din Wuhan au fost alertate, dar a fost anunțată și Organizația Mondială a Sănătății.

Între timp, comunitatea internațională bănuiește China de mușamalizarea unor informații vitale privitor la nașterea virusului.

ADVERTISEMENT

„La un moment dat, China a încercat să dea vina pe armata americană pentru apariția virusului. Cred că între timp au încetat să mai susțină așa ceva. Asta nu e posibil. Nu cât sunt eu președinte. Din China a venit virusul”, a remarcat și Donald Trump, președintele SUA.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!