News

Mărturiile incredibile ale ultimei persoane care a văzut-o pe Cristina Țopescu în viață: „Mi-aș fi dorit mai mult decât orice să o pot salva”

07.02.2020 | 10:49
Marturiile incredibile ale ultimei persoane care a vazuto pe Cristina Topescu in viata Mias fi dorit mai mult decat orice sa o pot salva
Andreea M., ultima persoană care a văzut-o pe Cristina Țopescu, a povestit pentru FANATIK cum și-a petrecut regretata jurnalistă ultimele zile din viață alături de ea. FOTO Facebook
ADVERTISEMENT

Andreea M., ultima persoană care a văzut-o pe Cristina Țopescu, a povestit pentru FANATIK cum și-a petrecut regretata jurnalistă ultimele zile din viață alături de ea. Cele două s-au cunoscut dintr-o pură întâmplare, la puțin timp după moartea tatălui ei, celebrul comentator sportiv Cristian Țopescu, și au legat o relație de prietenie născută din iubirea pentru animale. Vedeta TV a fost găsită fără suflare pe 12 ianuarie, în locuința sa din comuna Tunari, la mai bine de două săptămâni de la deces.

Cel mai de nădejde prieten al Cristinei Țopescu

Deși nu se cunoșteau de o viață, Cristina și Andreea erau la fel de apropiate ca două surori. Două surori mânate de același țel în viață: dragostea necondiționată față de animale. „Nu pot să povestesc cum și-a petrecut toate ultimele ei momente din viață, pentru că înainte de tragedia asta, la care nu m-am așteptat deloc, ne vedeam zilnic și petreceam foarte mult timp împreună. Avea probleme cu mașina pe care o folosea pentru a transporta hrana pentru cățeii abandonați, iar eu ajungeam la Cristina acasă în jur de 9 dimineața, când terminam munca, să îi dau curent la dubă ca să poată pleca de pe loc.

ADVERTISEMENT

Pe 24 decembrie ne întorceam de la adăpostul din Giurgiu, unde duceam mâncare pentru căței, și am vorbit tot drumul despre tot ce avea pe suflet. Mi-a zis că este foarte dezamăgită că nu vorbea cu mama ei. În perioada aia poftea la sarmale, dar îmi zicea că le-ar face, dar nu singură. I-am zis atunci, așa ca să îi treacă supărarea, că i le fac eu”, ne-a povestit Andreea, vizibil afectată de moartea fostei jurnaliste.

Altruism până la ultima suflare

Pentru Cristina Țopescu, și o oală de sarmale era mare lucru și se bucura ca un copil pentru orice primea, orice gest frumos, cât de mic ar fi fost el, mărturisește Andreea M. Chiar dacă părea că își dorește mai mult decât orice să petreacă timp cu oamenii, pentru că se simțea foarte singură, jurnalista nu uita niciodată să îi protejeze pe cei dragi.

ADVERTISEMENT

 „Îi tot spuneam că ajungem acasă și mă apuc să gătesc și ea îmi zicea «termină, fetiță, că ești obosită de pe drum». Dar nu m-a convins, pentru că îi promisem, era supărată și singură, îmi doream să îi mai alin problemele. Și în seara aia de Ajun am adormit devreme, dar m-am trezit la 4-5 și le-am făcut.

Nu i-am scris pe 25, în prima zi de Crăciun, nu voiam să o deranjez, dar m-a căutat ea pe Whatsapp să mă întrebe ce fac. I-am zis că m-am trezit la 4, iar sarmalele sunt gata.

ADVERTISEMENT

Și pentru că mă plângeam mereu că sunt obosită și nu am timp să mă odihnesc niciodată, probabil din bun-simț, că așa era Cristina, mi-a zis «bine, hai ne răsfățăm astăzi, stăm în pat, dar maine vii neapărat (nr. 26 decembrie). Deși nu am ajuns să ne vedem atunci, am vorbit și ne-am scris toată prima zi de Crăciun”, ne-a povestit Andreea.

26 decembrie, ultima zi înainte de tragedie

Așa cum conveniseră încă din prima zi de Crăciun, Cristina Țopescu și prietena ei aveau să se vadă pe 26 decembrie, fără nici măcar să bănuiască, pentru ultima dată. O zi pe care Andreea M. nu o va uita niciodată, pentru că, spune ea, dacă nu s-ar fi grăbit să plece, putea să o… salveze.

ADVERTISEMENT

„Și pe 26 decembrie m-am dus la ea. I-am dus sarmalele, i-am dus cadoul: ciocolată. S-a bucurat foarte tare, nu mai mâncase de ceva vreme, pentru că ținuse regim, arăta foarte bine. Dar mai aveam și escapade pe la restaurante chinezești, pe la KFC… (râde).

Rămăsese să stau cu ea până seara, să lenevim în pat, să ne jucăm cu câinii, numai că eu a trebuit să plec la un moment dat. S-a supărat, dar nu aveam ce să fac. Am plecat să luăm mâncarea pentru animale, dar nu am reușit să o luăm, pentru că cei care ne-o dădeau aveau foarte multă treabă, așa că am ajuns la mall. Am stat, am mâncat și până la urmă eu am plecat. Acum mă gândesc că dacă rămâneam cu ea poate reușeam să o salvez…

În aceeași zi, Cristina a fost foarte activă în mediul online, ba chiar a rugat-o pe Andreea să intre în lipsa ei în apartamentul din Tunari să îi hrănească câinii. „Rămăsese să mă întorc la ea să îi mai aduc niște mâncare de căței pentru că mai aveam rezerve acasă. Mi-a scris să am grijă să închid ușa să nu iasă cățeii, pentru că ziua stătea mereu cu ea deschisă, chiar și atunci când nu era acasă, doar noaptea încuia.

Am scos unul dintre căței, pe Sisi, cățeaua ei agresivă cu alte animale, dar nu și cu oamenii, afară să își facă nevoile și apoi l-am închis separat de restul ca să evit o tragedie. Și am plecat. Apoi am vorbit doar prin mesaje, că m-am urcat în mașină și am plecat la Giurgiu la adăpost să iau niște pui, era urgent”, mai povestește Andreea M.

Începutul sfârșitului vieții Cristinei Țopescu

Potrivit mai multor persoane apropiate, Cristina Țopescu nu a mai comunicat cu nimeni începând din data de 28 decembrie, ultima zi din viața ei. Potrivit raportului preliminar IML, fosta vedetă ar fi murit cândva în noaptea de 27 spre 28 decembrie.

„Eu tot o lăsam pe ea să mă caute pentru că nu știam niciodată când doarme sau dacă este ocupată, să nu o deranjez (oftează). Apoi i-am scris pe 28 decembrie, pentru că nu mai dăduse niciun semn, să o întreb dacă mergem să luăm mâncarea câinilor, dar nu mi-a răspuns, nici nu m-am uitat când postase ultima dată. Pe 30 i-am scris din nou.

O întrebam «ești supărată pe mine, ți-ai pierdut telefonul, te iubesc, pupici, sună-mă». Dar nu m-a căutat. Apoi m-am gândit că poate a plecat undeva, dar mi s-a părut ciudat pentru că mi-ar fi spus să am grijă de câinii ei, pentru că în afară de mine nu avea cine să o ajute cu asta, ei mă cunoșteau și mă ascultau. Am așteptat să mă sune ea, tot din dorința de a nu o deranja și pentru că știam că e prinsă cu treabă, trebuia să ducă mașina la reparat și să vorbească cu o persoană din complexul în care locuia despre niște bani”, mărturisește Andreea M.

Momentul descoperiri și ultima amintire

Așa cum se scria și în presă în urmă cu aproape o lună, pe 12 ianuarie, una dintre vecinele Cristinei Țopescu avea să cheme poliția după ce a observat în interiorul casei un câine mort. Înainte de a apela numărul de urgență 112, Diana a sunat-o pe Andreea M. să o întrebe dacă au comunicat. Atunci au realizat amândouă că a murit.

 „Pe 12, seara, vecina ei Diana a luat numărul meu de telefon de la menajera Cristinei și m-a sunat să mă întrebe dacă știu ceva de ea, pentru că este lumina aprinsă și nu răspunde. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să sun la service-ul auto, dar băiatul de acolo nu a răspuns. Apoi am sunat la magazinul de unde luam carnea pentru câini și mi s-a spus că nu a mai venit nimeni de două săptămâni, iar acest lucru m-a speriat.

Atunci am știut că s-a întâmplat ceva rău, pentru că acele animale erau cele mai prețioase suflete din viața ei. Nu i-ar fi lăsat flămânzi niciodată. Mai ales că, dacă era să plece, avea un bărbat pe care îl plătea să o ajute cu asta”.

Dar coșmarul devenit realitate într-un timp atât de scurt avea să continue. Andreea M. spune cu regret că nu a vrut să își vadă prietena moartă, pentru că își dorea să și-o amintească așa cum o ținea ea minte. „Apoi am sunat-o înapoi pe Diana să îi spun să cheme poliția, lucru pe care deja îl făcuse, pentru că sărise gardul și văzuse prin geamul de la terasă un câine mort.

Am ajuns și eu, au ajuns și echipajele ISU, au desfăcut ușa terasei, apoi am intrat în casă. Eu nu am vrut să urc, pentru că mi-am dorit să mi-o amintesc așa cum o știam eu, să nu văd imaginea din dormitorul de la etaj. După ce au plecat cei de la salvare și ISU, m-am întors să o iau pe Vrăbi la mine acasă, cățelușa de suflet a Cristinei, care este mică și sfioasă.

Apoi am fugit cu unul dintre câini, cu Bibi, care era mușcat de gât, la spitalul Universității de Medicină Veterinară, dar, din păcate, pentru că avea traheea găurită, a murit pe masa de operație. Ceilalți doi au murit la fel. Omorâți de Sisi, femela agresivă de care aminteam mai sus”.

Cristina Țopescu a murit înstrăinată de familie

Cristina Țopescu a fost găsită de autorități moartă, în patul ei, pe 12 ianuarie 2020, la peste două săptămâni după ce și-a dat ultima suflare. Potrivit Institutului de Medicină Legală, aceasta ar fi suferit un accident vascular cerebral sau un infarct miocardic în somn. Regretata jurnalistă și-a petrecut ultimele zile din viață înstrăinată de mama sa, care locuiește în cartierul Drumul Taberei din Capitală. Atunci când a fost descoperită, fosta vedetă TV era în pijamale, învelită, cu una dintre mâini sub cap și într-o stare avansată de putrefacție.

La rugămintea Andreei M., FANATIK a decis să îi păstreze acesteia identitatea ascuns

ADVERTISEMENT