Fotbal international

Mărturiile unui fotbalist izolat în Italia: “E un coşmar, nu ştiu cât de bine înţeleg oamenii ce se întâmplă aici”

16.03.2020 | 11:02
Marturiile unui fotbalist izolat in Italia E un cosmar nu stiu cat de bine inteleg oamenii ce se intampla aici
ADVERTISEMENT

Italia se află în carantină din cauza pandemiei de coronavirus, iar Serie A şi restul campionatelor din Peninsulă au fost amânate. Asmir Begovic a fost împrumutat de Bournemouth la AC Milan până la finalul sezonului şi a povestit pentru Mirror cum decurge viaţa unui fotbalist izolat în Italia.

Dezvăluirile lui Asmir Begovic, unul dintre fotbaliştii izolaţi în Italia

Asmir Begovic a ajuns la AC Milan în iarna acestui an, când a fost împrumutat de la Bournemouth. Portarul bosniac trăieşte într-una dintre cele mai afectate regiuni din Italia şi a povestit cum arată viaţa lui, a unui fotbalist izolat în Peninsulă.

ADVERTISEMENT

“Totul este închis aici. Străzile sunt goale. Doar magazinele mai sunt deschise. Poţi să-ţi cumperi ceva de mâncare, dar trebuie să te întorci imediat acasă. Este o nebunie. Italia a fost foarte afectată, dar nu ştiu din ce motiv.

Locuiesc în oraş şi simţi că eşti într-un film. Toţi spun că parcă sunt scene dintr-un film. Niciodată nu am mai văzut aşa ceva. Nu ştiu dacă oamenii înţeleg cu adevărat ce se întâmplă aici”, şi-a început Asmir Begovic seria de mărturii despre viaţa în Italia în această perioadă.

ADVERTISEMENT

“Totul s-a întâmplat extrem de repede”

Asmir Begovic a vorbit şi despre faptul că mai mulţi fotbalişti din Serie A au fost infectaţi cu coronavirus. Portarul de 32 de ani a explicat că totul s-a propagat cu repeziciune în Italia şi îşi doreşte ca sezonul să fie terminat pe teren.

“Este devastator ceea ce s-a întâmplat şi nu ai cum să nu resimţi acest lucru, mai ales că au murit foarte mulţi oameni. Este un coşmar. Am auzit că au fost şi fotbalişti infectaţi. Putem doar să sperăm că totul va reveni la normal cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Trebuie să terminăm sezonul, dar întâi este necesar să oprim totul şi să ţinem sub control virusul. Nu vreau ca sezonul să fie anulat şi nici nu-mi place să jucăm cu porţile închise. Fanii vor să ne vadă pe teren.

Totul s-a întâmplat extrem de repede. Am trecut de la meciuri cu porţile la închise la amânarea partidelor într-un timp extrem de scurt. Acum totul este închis şi suntem într-un moment în care doar aşteptăm”, a mai spus Asmir Begovic.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă acum la AC Milan

Din moment ce mai mulţi jucători din Serie A au fost infectaţi cu coronavirus, fotbaliştii de la AC Milan au fost testaţi şi niciunul dintre aceştia nu a contactat virusul. Asmir Begovic a dezvăluit că îşi petrece timpul pe Netflix în lipsa antrenamentelor.

Este atât de ciudat să nu te poţi antrena. Încerc să face alte lucruri, dar tot pe Netflix ajung. Fac tot posibilul să am un program cât mai încărcat şi aştept ca totul să revină la normal. Am fost testaţi şi niciun fotbalist nu a fost infectat. Ar trebui să ne întoarcem pe 23 martie la antrenamente, dar cred că va fi extinsă perioada”, a conchis Asmir Begovic.

ADVERTISEMENT