News

Mărturiile unui tată care își caută fiica răpită timp de 20 de ani: ”Poliția mi-a spus să stau liniștit că fata mea e în călduri”

29.07.2019 | 18:39
Marturiile unui tata care isi cauta fiica rapita timp de 20 de ani Politia mia spus sa stau linistit ca fata mea e in calduri
Această tânără este dispărută de mai bine de 20 de ani. Sursa foto: ciao.ro

Un tată își caută cu disperare fiica, dispărută cu mai bine de 20 de ani. În plus, în ciuda faptului că a reușit să îl dea pe suspect pe mâna poliției, autoritățile continuă să ridice din umeri. Cazul este de-a dreptul cutremurător și vizează o tânără din  Caracal, oraș care se află din nou în atenția opiniei publice, două adolescente fiind sechestrate, violate și ulterior fiind ucise cu bestialitate de un fost mecanic auto, în vârstă de 66 de ani.

Un tată își caută fiica de mai bine de 20 de ani

Mai concret, au trecut deja două decenii de când Mihaiela Geanina Geneș a urcat într-o mașină de ocazie și a dispărut fără urmă. De atunci, însă, tatăl fetei nu a încetat nicio secundă să o caute și să păstreze vie în suflet speranța că fiica sa este în viață. Nepăsarea autorităților l-a determinat pe bărbat să ia ancheta în propriile mâini, ajungând astfel la concluzia că tânăra a fost vândută traficanților de carne vie din Bulgaria, iar autorul acestor fapte cumplite ar fi chiar iubitul său.

Fiica mea fost vândută la traficanţi de droguri chiar de prietenul ei, care începuse să se drogheze şi nu mai avea cu ce să îşi plătească drogurile. Traficanţii de droguri au vândut-o apoi la doi bulgari, traficanţi de carne vie. Fiica mea a dispărut în 1999 exact în perioada în care a murit cumnatul meu de la Slobozia (Ialomiţa). Eu am fost plecat acolo şapte zile şi când m-am întors şi am pus piciorul pe peronul gării, o cunoştinţă mi-a spus ce s-a întâmplat. Familia, rudele nu mi-au zis nimic până am revenit acasă pentru că sunt cardiac”, a povestit Nelu Geneș.

Geanina Geneș se află în continuare pe lsita persoanelor date dispărute de Poliția Română. Sursa foto: digi24.ro
Geanina Geneș se află în continuare pe lista persoanelor date dispărute de Poliția Română. Sursa foto: digi24.ro

Reacția uluitoare a poliției în acest caz

Primul gând care i-a trecut prin minte tatălui la aflarea acestor vești înfiorătoare a fost, bineînțeles, să se adreseze poliției, însă reacția absolut uluitoare a oamenilor legii nu doar că l-a lăsat fără cuvinte, ci și l-a convins că alegerea sa fusese una greșită.

Am pornit la poliţie şi am anunţat dispariţia fiicei. Am dat primele indicaţii şi informaţii şi am cerut să ia urma acestui individ. Răspunsul celor de la Poliţia Caracal a fost următorul: Cazul seamănă cu cel al celor două fete dispărute de curând. Poliţia i-a tratat şi pe părinţii lor ca şi pe mine”, a mai spus tatăl Geaninei, iar povestea sa este departe de a se fi încheiat.

Ulterior, izbindu-se de indiferența autorităților, bărbatul a hotărât să ancheteze cazul pe cont propriu, reușind astfel să dea de urma suspectului, nimeni-altul decât iubitul fetei. Chiar dacă l-a predat poliției, în cele din urmă acesta a fost eliberat din arest, motivul invocat fiind lipsa probelor.

Cu sprijinul unui vecin din zonă am reuşit să îl găsesc pe prietenul fetei mele. Era un profesor care a murit, care m-a sunat când el venise acasă, pe 15 august, într-o noapte de Sfântă Maria. Am fost cu patru maşini cu rudele, am intrat peste el în casă. A vrut să dea cu cuţitul în mine, dar cu o bară de la un şifonier am reuşit să îi rup mâna şi să îl duc la poliţie, la IPJ Olt. Ce credeţi că au făcut? I-au dat drumul pe uşa din spate. Au venit în noaptea aceea rude, vecini, prieteni şi am protestat în faţa poliţiei. Dimineaţa la 4 am intrat în sediu, la adjunct, care dormea în fotoliu şi cu picioarele pe masă.

Când l-am întrebat ce au făcut individului a spus că i-a dat drumul pentru că procurorul de caz a zis că nu sunt suficiente probe. Din momentul acela martorii care erau cu mine au spus: . Fata a fost trecută apoi fraudulos pe Dunăre cu barca, deşi ea avea paşaport şi dusă la doi traficanţi de carne vie din Corabia. Îmi reproşez că nu am ajuns cu câteva ore mai înainte la casa din Vişina, pentru că o găseam în viaţă. De atunci a început calvarul cu poliţia şi seamănă cu cazurile actuale. Mi-au spus că dacă mai spun că nu îşi fac meseria mă bagă la nu ştiu ce încadrări”, a relatat Nelu Geneș, dezvăluind că nu va pune punct căutărilor.