ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Mărturisire şoc a unei medaliate la JO! ”Am fost molestată”

În ultimele zile mai multe femei, printre care şi sportive, au dezvăluit că au fost victime ale hărţuirilor sexuale. A venit rândul gimnastei americane McKayla Maroney, care a povestit că a...
Autor: Vicentiu Dinescu | 18.10.2017 | 13:23
Mărturisire şoc a unei medaliate la JO! ”Am fost molestată”

În ultimele zile mai multe femei, printre care şi sportive, au dezvăluit că au fost victime ale hărţuirilor sexuale. A venit rândul gimnastei americane McKayla Maroney, care a povestit că a fost molestată de doctorul echipei. Maroney, în vârstă de 21 de ani, a spus că a fost molestată de de doctorul Larry Nassar, medicul echipe de gimnastică a Statelor Unite ale Americii. Gimnasta a povestit că totul a început când avea 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamentele cu echipa naţională, în Texas.

ADVERTISEMENT

”Cuvintele tuturor din ultimele zile au fost o inspiraţie pentru mine. Ştiu că e greu să vorbeşti în public despre ceva aşa oribil şi personal, pentru că mi s-a întâmplat şi mie. Lumea trebuie să ştie că nu se întâmplă doar la Hollywood. Se întâmplă peste tot. Oriunde este o poziţie de putere, pare că există posibilitatea unui abuz. Am visat să merg la Jocurile Olimpice, iar lucrurile pe care le-am îndurat au fost inutile şi dezgustătoare”, a afirmat Maroney. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Mărturisire şocantă – gimnasta a fost molestată la JO de la Londra

Gimnasta şi-a continua mărturisirea şocantă precizând că a fost molestată şi la JO de la Londra: ”Am fost molestată de doctorul Larry Nassar, doctorul echipe de gimnastică a Statelor Unite. Doctorul Nassar mi-a zis că primeam «tratament medical necesar, care a fost oferit tuturor, de mai bine de 30 de ani». A început când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamentele cu echipa naţională, în Texas, şi nu s-a terminat până când am renunţat la sport. Părea că sunt sub ameninţare oricând omul aceasta avea o şansă. S-a întâmplat şi la Londra, chiar înainte ca eu şi echipa mea să câştigăm medalia de aur, s-a întâmplat chiar şi înainte ca eu să câştig medalia de argint”.

ADVERTISEMENT

McKayla Maroney a povestit că s-a trezit cu doctorul în cameră la un concurs la Tokyo: ”Pentru mine, cea mai înfricoşătoare noapte a fost când aveam 15 ani. Am zburat toată ziua şi toată noaptea ca să ajung cu echipa la Tokyo. Mi-a dat o pastilă pentru a dormi în timpul zborului. Următorul lucru pe care îl ştiu e că m-am trezit cu el, într-o cameră de hotel, priminind «tratament». Am crezut că în acea noapte voi muri”.

Potrivit nydailynews.com, trei foste gimnaste americane şi alte 80 de paciente l-au acuzat pe Nassar, 53 de ani, de abuz. În iulie a pledat vinovat de abuz sexual asupra minorilor şi aşteaptă procesul. Potrivit FBI, le zicea victimelor că pentru a trata durerile de spate, trebuie să fie penetrate cu degetele. Mai mult, în calculatorul lui s-au găsit zeci de mii de poze porno cu minori.

ADVERTISEMENT

Marţi, gimnasta ucraineană Tatiana Guţu, medaliată cu aur la individual compus în 1992 la Jocurile Olimpice de la Barcelona, l-a acuzat pe fostul campion mondial, belarusul Vitali Şcerbo, că a violat-o când avea 15 ani. Mărturia gimnastei vine la doar câteva săptămâni după ce mai multe actriţe l-au acuzat pe Harvey Weinstein, producător de filme, de hărţuire sexuală. Imediat după acest eveniment, tot mai multe femei din întreaga lume au povestite momente asemănătoare pe reţele de socializare. Toate aceste mesaje sunt urmate de hashtag-ul #metoo.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!