News

Mărturisiri dureroase ale ucrainenilor atacați de armata lui Putin: ”Nu au lăsat nimic viu. Elicopterele au distrus tot în jur”

Armata lui Vladimir Putin este tot mai nemiloasă cu ucrainenii. Locuitorii din mai multe orașe, atacate de soldații ruși, fac mărturisiri dureroase despre chinul pe care trebuie să-l îndure.
11.03.2022 | 11:07
Marturisiri dureroase ale ucrainenilor atacati de armata lui Putin Nu au lasat nimic viu Elicopterele au distrus tot in jur
ADVERTISEMENT

Soldații lui Vladimir Putin atacă totul în calea lor. Au invadat mai multe orașe din Ucraina, au ucis civili, inclusiv copii și au lăsat oamenii pe drumuri, după ce le-au distrus locuințele. Mulți dintre cei care au scăpat cu viață au făcut mărturisiri de-a dreptul dureroase și descriu lipsa de milă a liderului de la Kremlin.

Mariupol, cel mai atacat oraș din Ucraina. Locuitorii sunt înfometați, însetați, lăsați fără gaze și curent

Ucrainenii se declară îngroziți de modul cum atacă armata lui Vladimir Putin. Mariupol este cea mai bombardată regiune a Ucrainei, iar locuitorii de aici sunt nevoiți să-și încălzească zăpadă pentru a bea apă.

ADVERTISEMENT

Sunt momente când, pentru o bucată de pâine, civilii se răstesc unul asupra altuia. Pe lângă toate acestea, cetățenii nu mai au nici curent electric și gaze.

“Oamenii topesc zăpadă pentru puțină apă. Slavă Domnului, a nins și azi-noapte! Cei 360.00 de locuitori sunt literalmente ținuți ostatici. Afară sunt minus 8 grade Celsius, nu avem gaze, nici curent, oamenii nu se pot strânge nici măcar afară în jurul unui foc, pentru că se tem de bombardamente”, a mărturisit viceprimarul Mariupolului, Petro Andrushchenko, potrivit Știrile Protv.

ADVERTISEMENT

Unii profită de puținele clipe când nu sunt atacuri și încearcă să părăsească teritoriul.

 ”Nu mai am casă, de asta plec. De ce aş umbla pe aici, altfel? Casa mea nu mai există, a fost lovită de un proiectil de mortier”, a dezvăluit un locuitor din Mariupol.

Explozii puternice se aud și în regiunea Kozarovychi. “A venit armata rusă la noi în sat, ei trăgeau, armata noastră trăgea… Nu puteam să trăim acolo, nici măcar să rămânem în sat”, a mai precizat un alt ucrainean.

ADVERTISEMENT

Nici Jîtomîrul nu a fost ocolit de invazia rusească. O femeie pe nume Polina Victorievna descrie chinurile pe care a trebuit să le îndure.

“Jîtomîr a fost bombardat, era groaznic.  Putin nu a lăsat nimic viu. Elicopterele zburau în jur, au distrus tot, casele şterse de pe faţa pământului, totul distrus”, a detaliat Polina Victorievna.

ADVERTISEMENT

”Rușii fură copii”

O fetiță, pe numele ei Veronica Karman, din Sumî, povestește cum rușii fură copii. Părinții nu au lăsat-o o clipă să iasă din casă, care acum este distrusă de armata Kremlinului. Regretă că nu și-a putut salva jucăriile…

 “Au bombardat tot… Am lăsat multe dintre jucăriile mele acolo. Părinţii nu mă lăsau să mă duc pe stradă pentru că ruşii fură copii”, a mai relatat și Veronica Karman.

Rusia și Ucraina se află, vineri, 11 martie 2022, la a 16-a zi de război. S-au purtat noi negocieri pentru pace, dar tot nu s-a ajuns la un consens. Miercuri, în Mariupol, rușii au aruncat focuri asupra unui spital de copii și asupra unei maternități.

ADVERTISEMENT