News

Noi mărturisiri ale soldaților ruși, trimiși să lupte în Ucraina. “Putin este un mincinos și un criminal de război”

Apar noi mărturisiri ale soldaților ruși, trimiși să lupte în războiul din Ucraina. Aceștia au dezvăluit cum au fost mințiți să-i atace pe vecinii lor și-l acuză pe Putin că este ”un criminal”.
14.03.2022 | 18:58
Noi marturisiri ale soldatilor rusi trimisi sa lupte in Ucraina Putin este un mincinos si un criminal de razboi
Noi soldați ruși, capturați de ucraineni, dezvăluie cum au ajuns să fie implicați în război. Sursa foto: Gazeta.ua
ADVERTISEMENT

Cinci soldați ruși, capturați de ucraineni, au luat parte la o conferință de presă din Kiev, organizată de Ministerul de Interne local, și au făcut jurnaliștilor mărturisiri despre cum au ajuns să invadeze Ucraina. Totodată, ei și-au dezvăluit numele și funcțiile pe care le dețineau, înainte de a fi recrutați: Aleksandr Morozov, Niaz Ahunov, Nicolai Polișcikov, de profesie șofer mecanic, Anton Savin, parte din trupe de tancuri și Andrei Pozdeev, de profesie operator-tunar.

Soldați ruși, capturați de ucraineni: ”Putin ne-a mințit și continuă să mintă spunând că aici (Ucraina-n.r) nu sunt bombardamente”

Toți soldații rușii enumerați nu au avut deloc cuvinte bune de spus despre liderul de la Kremlin. Îl cataloghează drept ”un criminal de război” care i-a mințit că vor veni în Ucraina ca să ”captureze Kievul și să-l elibereze de așa-zișii fasciști”. Mai mult, prizonierii au cerut scuze civililor pentru invazie și au precizat că se simt jenați.

ADVERTISEMENT

De altfel, militarii au mai mărturisit că Vladimir Putin le comunică în continuare oamenilor din țara sa că în Ucraina nu sunt bombardamente.

 

”Telefoanele noastre au fost confiscate și ni s-a spus că vom captura Kievul, pentru a-l elibera de așa-zișii fasciști. Am fost băgați în tancuri și, pe 24 februarie, eram deja pe teritoriul Ucrainei, resptectând ordinelele.

ADVERTISEMENT

Aș vrea să fac un apel către președintele țării noastre, care ne-a mințit și continuă să mintă și acum, să spună că aici nu sunt bombardamente…

Nu văd rostul războiului aici. Aici Forțele Armate ale Ucrainei încearcă să-și apere țara, de fapt noi am intrat în casele lor ca fasciști și am ajuns carne de tun”, au declarat cei cinci soldați ruși, în timpul conferinței de presă, citează presa ucraineană Gazeta.ua.

ADVERTISEMENT

Soldat rus: ”Vrem să oprim războiul din Ucraina”

De asemenea, recruții ruși au făcut apel la încetarea războiului din Ucraina. ”Îmi este foarte rușine!” a afirmat Morozov.

”Pe 24 februarie am invadat teritoriul Ucrainei. Am ajuns în orașul Romnîi. Sarcina noastră era să distrugem punctul de control. Dar ucrainenii sunt un popor puternic, se luptă ca fiarele. Ne-au făcut praf coloanele, avem, multe pierderi, sergenți, ofițeri, soldați, echipament…

ADVERTISEMENT

Și vrem să oprim asta! Copii și bunici mor aici din cauza unui Putin care ne minte. Trebuie oprit războiul! Vreau să-mi cer scuze întregii Ucraine. Îmi este foarte rușine”, a dezvăluit Morozov, care era parte din Regimentul 15 motorizat al Diviziei Taman a Forțelor Armate Ruse.

Morozov și colegii lui se declară ”înfricoșați” de situația de pe front. Și în armata lor sunt multe pierderi de vieți omenești.

”Putin este un mincinos și un criminal de război. Avem multe pierderi. Am văzut de vehicule distruse, a fost înfricoșător.

Am condus două zile, am dormit în tancuri. După primele bătălii, comandantul nostru de batalion a dezertat. Ne-am predat în mod voluntar”, a mai transmis și Ahunov.

ADVERTISEMENT