News

Maryana Mamonova, prizonieră în lotul Azovstal, a devenit mamă la 4 zile după ce a fost eliberată. Povestea ei uimește întreaga lume

Luată prizonieră alături de 214 soldați ucraineni, Maryana Mamonova a născut la patru zile după ce a fost eliberată de forțele ruse.
26.09.2022 | 10:43
Maryana Mamonova prizoniera in lotul Azovstal a devenit mama la 4 zile dupa ce a fost eliberata Povestea ei uimeste intreaga lume
Maryana Mamonova are o poveste care poate fi stârni interesul cineaștilor. Foto: obozrevatel.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Medic militar, Maryana Mamonova a făcut parte din lotul Azovstal (n.r. – reținut la începutul lunii aprilie), dar rușii au refuzat s-o elibereze mai devreme, deși era gravidă.

Ținută în condiții improprii, Maryana Mamonova a dus sarcina la capăt

În cele din urmă, ea a reușit să își redobândească libertatea în cadrul unui schimb de prizonieri efectuat la 21 septembrie. Patru zile mai târziu, ea a născut o fetiță și a devenit mamă în centrul perinatal Luțk, conform jurnaliștilor publicației locale ChaRivne, citați de obozrevatel.com.

ADVERTISEMENT

Maryana Mamonova este originară din regiunea Rivne, iar nașterea a fost fără probleme. Mama ei a dezvăluit jurnaliștilor că fiica și nepoata se descurcă bine după fericitul eveniment.

Maryana a născut la 25 septembrie, în jurul orei 4.00, iar fiica ei a cântărit 3 kg și 259 g. “Totul a mers bine. Toată lumea este în viață și bine. Mama se simte bine. Fiica a fost numită Anya“, a spus sora Marianei, Hanna, pentru Suspilno.

ADVERTISEMENT

La 21 septembrie, Maryana Mamonova și 214 apărători ai Ucrainei s-au întors din captivitate în urma schimbului de prizonieri. Forțele ucrainene au cedat 55 de soldați ruși și în schimb a mai fost inclus un apropiat de-ai președintelui Vladimir Putin, Viktor Medvedchuk.

A fost nevoită să doarmă pe podea

În timpul prizonieratului, femeia a fost înfometată și a fost nevoită să doarmă pe podea. Mamonova a avut voie să comunice cu rudele ei o singură dată, în luna mai.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a fost mutată în colonia din Olenivka, loc în care ”condițiile s-au îmbunătățit, a primit o masă pe zi și vitamine”. Fosta prizonieră Hanna Vorosheva a dezvăluit că Maryana locuia chiar și acolo într-o celulă peste 20 de prizonieri.

La un moment dat a fost transferată într-o celulă cu mai puține persoane, iar colegii i-au oferit unul dintre cele două paturi care erau acolo. Altfel, amintim că și președintele Volodimir Zelenski a felicitat-o pe tânăra mămică:

ADVERTISEMENT

O felicit sincer din toată inima pe Mariana şi le doresc fetelor numai bine, pace şi victorie. Este încă o dovadă că viaţa triumfă întotdeauna asupra oricărui rău. Răul sub steagul rusesc nu face excepţie de la regulă.”

ADVERTISEMENT