Masacru: 12 copii au fost uciși într-un atac îndreptat împotriva unei moschei

Adrian Baciu   
în HotNews
22/10/2020, 11:53
Masacru: 12 copii au fost uciși într-un atac îndreptat împotriva unei moschei
Masacru: 12 copii au fost uciși într-un atac îndreptat împotriva unei moschei. Sursa foto: hepta.ro

Violențele din Afganistan aduc noi victime în rândul minorilor. Nu mai puțin de 12 copii au fost uciși și alți câțiva răniți într-un atac aerian împotriva unei moschei.

Masacrul s-a produs miercuri, 21 octombrie, și a fost raportat în provincia Takhar din nordul statului asiatic.

Atacul aerian a avut loc într-o zonă în care luptători talibani au omorât recent peste 40 de membri ai forţelor de securitate afgane.

Masacru în Afganistan: 12 copii au fost uciși într-un atac îndreptat împotriva unei moschei

Conflictele sângeroase dintre talibani și forțele de securitate din Afghanistan continuă să producă victime nevinovate în această țară.

Miercuri, 12 copii au fost ucişi şi alţi câţiva răniţi într-un raid aerian împotriva unei moschei în provincia Takhar din nordul Afganistanului, scrie Agerpres.

Bombardamentul talibanilor a avut loc în districtul Baharak, unde luptători talibani omorâseră în cursul dimineţii anterioare peste 40 de membri ai forţelor de securitate afgane, a declarat consilierul provincial Mohammad Azam Afzali.

Un avion a bombardat moscheea după ce s-a primit informaţia că luptători talibani care fuseseră implicaţi cu câteva ore mai devreme într-un atac sângeros asupra forţelor de securitate erau ascunşi în moschee, a explicat Afzali. În realitate însă, talibanii plecaseră deja din moschee, iar victime au căzut mai mulți copii din zonă.

Violențele din Afganistan, intensificate din nou

În ciuda negocierilor de pace, conflictele sângeroase continuă în Afganistan. Experții în politică externă se așteaptă la negocieri dure și îndelungate până când ar putea fi convenită o încetare a focului, pe care insurgenții au refuzat până acum să o accepte.

În ultimele săptămâni, au început ciocniri grave în sudul țării, unde au murit peste 100 de civili, iar zeci de mii au fost nevoiți să plece din calea conflictului.

Închide ×