News

Masacru în Mali. Cel puțin 20 de civili au murit

16.11.2019 | 16:56
Masacru in Mali Cel putin 20 de civili au murit
ADVERTISEMENT

În ultimele luni au crescut violențele în statul african Mali, iar în noaptea de miercuri spre joi au fost găsite pe străzile unui sat cel puțin 20 de persoane zăcând fără suflare. Mai mulți bărbați înarmați au lansat în plină noapte un atac sângeros într-un sat din apropierea graniței cu Burkina Faso.

Atac sângeros în centrul statului african Mali

Între crescătorii de animale și fermierii care fac parte din comunitatea etnică Dogon au avut loc mai multe confruntări pentru resurse și pământuri, dar nimeni nu se aștepta la un masacru. Mai mulți bărbați înarmați au lansat în timpul nopții un atac sângerors chiar în centrul statului african Mali. Ținta atacatorilor a fost satul Peh aflat în apropierea graniței cu Burkina Faso, după ce locuitorii au fost asociați cu o grupare islamică armată din regiunea Sahel.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 20 de persoane au fost găsite moarte după ce au fost împușcate și mai multe hambare ale sătenilor au fost incendiate. „Atacatorii, îmbrăcați precum vânătorii tradiționali, proveneau din satul Tongo de peste graniță din Burkina Faso”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Yaya Sangare, potrivit Mediafax.ro. Persoanele care au deschis focul de armă asupra sătenilor nu au fost găsite până la această oră.

Violențe frecvente în centrul statului Mali

Violențele dintre comunitățile rivale s-au acentuat în cursul acestui an. În luna martie 2019 mai mulți suspecți Dogon au ucis cu sânge rece 150 de oameni în regiunea Fulani din centrul Mali. A fost una dintre cele mai grave acte de vărsare de sânge din istoria recentă a țării africane. Și în luna iunie au fost ucise peste 40 de persoane într-un atac sângeros asupra satelor Dogon.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie a anului în curs 11 militari au fost uciși în statul african și mai mulți soldați au fost răniți. Atacul a avut loc în regiunea Koulikoro, în orașul Guire. Locuitorii din Mali au asistat în urmă cu 7 ani, în 2012, la o lovitură de stat, iar situația politică și militară este de atunci într-o continuă criză.


						
Tags: