News

Masacru în Sri Lanka, chiar de Paște! Sunt zeci de morți și sute de răniți, după mai multe explozii

21.04.2019 | 10:26
Masacru în Sri Lanka de Paște! Zeci de morți și sute de răniți

Masacru în Sri Lanka! Șase explozii, aproape simultane, au adus decesul a sute de persoane. Numărul morților a ajuns la 150. Primele informații apărute arătau bilanțul de 20 de decese și câteva sute de răniți. Din păcate, totul s-a petrecut în timpul slujbei de Paște. Trei biserici și trei hoteluri au fost lovite simultan de explozive.

Masacru în Sri Lanka, de Paște!

Ultimul bilanț a indicat numărul de 150 de morți, potrivit BBC. Aceeași sursă arată că pot fi în jur de 450 de răniți. Printre cei uciși în cele 3 explozii aproape simultane ar fi fost și cel puțin 9 turiști. În masacru au fost vizate bisericile din Kochchikade, Negombo and Batticaloa care au fost atacate chiar în timpul în care se ținea slujba de Înviere. De asemenea, explozii au fost și în hotelurile Shangri La, Cinnamon Grand şi Kingsbury.

Surse din poliţie citate de Al Jazeera au precizat că au fost înregistrate șase explozii, în trei hoteluri de lux, într-o biserică din Colombo și alte două din apropierea capitalei, aflate într-un cartier majoritar catolic. Totul s-a petrecut la orele 08:45. Atacurile asupra lăcașelor sfinte ar fi fost comise de atentatori-kamikaze.

Se comit masacre în timpul lui Dumnezeu

„Musulmanul împotriva creştinului‚ catolicul împotriva protestantului‚ hindusul împotriva budistului — crucea şi semiluna se află din nou printre stindardele de luptă. Conflictele sectare scaldă în sînge aleele Belfastului‚ străzile Beirutului şi uliţele satelor din Sri Lanka“, a afirmat ziaristul Charles J. Hanley. Acesta îl citează pe Moorhead Kennedy‚ directorul executiv  de la Consiliul Newyorkez Pentru Înţelegere Internaţională‚ care a spus că „religia este elementul ascuns — şi subestimat — al multor acţiuni violente din lume“

Cel puțin 98 de militari și-au pierdut viața în masacrul din Sri Lanka în 2006. Un camion plin de exploziv apărut în partea de nord a țării a cauzat zeci de decese și nenumărați răniți. Confictele armate, din anii precedenți până în 2006, au adus nu mai puțin de 65 de milioane de morți.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri