News

Masacru în Statele Unite. Un bărbat a ucis patru oameni, înainte de a fi împușcat de poliție

30.04.2021 | 13:56
Masacru in Statele Unite Un barbat a ucis patru oameni inainte de a fi impuscat de politie
ADVERTISEMENT

Un bărbat din statul american North Carolina a ucis cu focuri de armă doi membri ai familiei, precum și doi polițiști. Forțele de ordine au reușit să-l împuște pe asasin, după ce i-au asediat locuința timp de 13 ore, informează AFP, preluată de News.ro.

Biroul șerifului din comitatul Watauga a precizat poliția a fost sesizată de către angajatorii a doi ocupanți ai locuinței. Aceștia nu veniseră la muncă și nici nu răspundeau la telefon.

ADVERTISEMENT

Doi agenți au fost trimiși la casa din Boone pentru a elucida situația. După ce au văzut că în fața casei erau parcate mașinile familiei, ei au decis să intre în casă, însă au fost întâmpinați cu focuri de armă.

Ucigașul a fost asediat în casă timp de 13 ore

Unul dintre polițiști, Logan Fox, a fost ucis în interiorul locuinței, iar colegul său, Chris Ward, a fost rănit. După ce la fața locului au sosit întăriri, Ward a fost scos din casă, dar a murit la spital din cauza rănilor primite.

ADVERTISEMENT

În timpul încercării de salvare a colegului lor rănit, alți trei membri ai forțelor de ordine locale au fost ținta unor alte împușcături. Unul dintre ei a fost atins de gloanțe, dar a scăpat datorită vestei anti-glonț.

Atacatorul a rămas blocat în casă trăgând din când în când asupra polițiștilor care înconjuraseră imobilul. După 13 ore, polițiștii au reușit să-l împuște.

ADVERTISEMENT

Suspectul, care i-a ucis pe cei doi poliţişti, este suspectat de uciderea a doi civili în casă”, a precizat poliția.

Şeriful Len Hagaman a declarat pentru postul WSOC că atacatorul a murit, iar în casă au mai fost găsite două victime, mama şi tatăl vitreg al atacatorului.

ADVERTISEMENT

În Statele Unite aproximativ 50 de poliţişti sunt ucişi anual în exerciţiul funcţiunii, într-o țară în care armele de foc sunt ușor accesibile populației. Disputa privind controlul armelor de foc este de decenii o temă de dezbateri politice aprinse.

ADVERTISEMENT