News

Masacru în SUA. Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost împușcați la o școală din Texas. Joe Biden, apel la a ”înfrunta lobby-ul armelor”. Update

Un adevărat masacru a avut loc marți, 24 mai, în SUA. Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost împușcați la o școală din Texas, în cel mai sângeros atac armat din istoria statului american.
25.05.2022 | 11:39
Masacru in SUA Cel putin 19 copii si 2 adulti au fost impuscati la o scoala din Texas Joe Biden apel la a infrunta lobbyul armelor Update
Atac armat în SUA. Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost împușcați la o școală din Texas. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT
25-05-2022
08:40

Joe Biden îndeamnă la a ”înfrunta lobby-ul armelor” după masacrul de la școala din Texas

Extrem de afectat după tragedia de la școala din Texas, Joe Biden a lansat un apel la a ”înfrunta lobby-ul armelor”. Liderul de la Casa Albă cere să fie luate măsuri de reglementare.

”Speram că devenind președinte să nu am de a face cu asta”, a afirmat președintele SUA, la câteva ore după ce 19 copii și 2 adulți au fost uciși într-un atac armat la o școală primară din Uvalde, statul Texas.

”Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta cu lobby-ul armelor?”, a spus președintele, informat despre tragedie.

ADVERTISEMENT

Tragedie cumplită în Statele Unite ale Americii. Un nou atac armat produs peste ocean lasă în urmă zeci de victime, de această dată mulți copii.

Atac armat în SUA. Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost împușcați la o școală din Texas

Cel puțin 19 copii și 2 profesori au murit, marți, după ce au fost împușcați la școala elementară din micuțul oraș Uvalde, Texas, potrivit Departamentului pentru Siguranță Publică din Texas, conform ABC News.

ADVERTISEMENT

Suspectul, Salvador Ramos, un tânăr în vârstă de 18 ani, elev la liceul Uvalde, este și el mort, a spus guvernatorul Greg Abbott.

Oficialul din Texas a mai a mai adăugat că atacatorul a ”împușcat și ucis în mod oribil și de neînțeles” mai mulți copii și adulți.

ADVERTISEMENT

Înainte de a produce masacrul de la școala din Uvalde, suspectul ar fi împușcat-o mortal și pe bunica lui, mai scrie presa americană.

Copiii împușcați mortal erau în marea lor majoritate elevi de clasa a III-a și a IV-a, plus un profesor, potrivit oficialilor din Texas.

ADVERTISEMENT

Inima mea este distrusă astăzi. Suntem o comunitate mică și avem nevoie de rugăciunile voastre pentru a trece peste asta”, a spus reprezentantul districtului școlar independent Uvalde Consolidated, în timp ce plângea necontenit, la o conferință de presă, marți seara.

În urma atacului de marți au fost raportați și mai mulți răniți. Spitalul Memorial Uvalde a anunțat că 15 studenți sunt tratați în departamentul de urgență al unității în urma incidentului. De asemenea, un bărbat de 45 de ani a fost internat în spital după ce a fost lovit de un glonț.

ADVERTISEMENT

Doi ofițeri de poliție, răniți în timpul schimbului de focuri cu atacatorul

Doi ofițeri de poliție care au intervenit în atacul de la școala din Uvalde se numără printre cei răniți, a mai spus guvernatorul Abbott. Rănile sunt, din fericire, ușoare.

ADVERTISEMENT

Unul dintre agenții Poliției de Frontieră a fost rănit timp ce încerca să protejeze elevii. El se află la spital în curs de recuperare, a declarat șeful sectorului local de Poliție.

Joe Biden, reacție după masacrul din Texas

Președintele Joe Biden a vorbit cu guvernatorul Greg Abbott pentru a-și oferi sprijinul, au declarat oficialii Casei Albe. Biden a cerut, de asemenea, ca steaguri să fie arborate pe toate proprietățile publice și pe ambasadele SUA în memoria celor uciși.

”În seara asta, cer națiunii să se roage pentru cei uciși. Doresc familiilor afectate să aibă puterea de a trece peste tragedie”, a spus Biden la o conferință de presă, marți seara.

Tags: