Sporturi

Masacru în SUA. Un fost jucător de fotbal american a ucis 5 persoane, dintre care doi copii, după care s-a sinucis

08.04.2021 | 19:53
Masacru in SUA Un fost jucator de fotbal american a ucis 5 persoane dintre care doi copii dupa care sa sinucis
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii sunt zguduite de o ştire înfiorătoare. Cinci persoane, printre care doi copii de sub 10 ani, au fost împuscate mortal în Carolina de Sud. Autorul, un fost fotbalist din NFL, s-a sinucis după ce a comis crimele.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că autorul masacrului din Carolina de Nord este Phillip Adams (32 de ani), cel care a fost găsit mort într-o casă din apropiere.

ADVERTISEMENT

Un fost jucător de fotbal american a ucis 5 persoane, între care doi copii

Conform presei din SUA, poliţia a fost chemată la locul crimelor în jurul orei locale 16:45, pe 7 aprilie. Au fost descoperite 5 cadavre: doctorul Robert Lesslie (70 de ani), soţia lui Barbara (69 de ani), doi nepoţi Adah (9 ani) şi Noah (5 ani), dar şi James Lewis (38 de ani), un bărbat care lucra pentru medic. O a şasea persoană a fost transportată la spital cu răni grave.

Anchetatorii nu au dezvăluit prea multe detalii, dar o sursă anonimă a precizat că părinţii criminalului Phillip Adams locuiesc în apropiere de reşedinţa doctorului Lesslie. Mai mult, Adams fusese tratat, în trecut, de cel care i-a devenit victimă. Aceeaşi sursă a declarat că fostul fotbalist s-a sinucis la puţin timp după miezul nopţii, cu o armă de calibrul .45.

ADVERTISEMENT

Într-o declaraţie oficială, poliţiştii care se ocupă de caz au precizat că au căutat mai multe ore criminalul, înainte de a-i descoperi cadavrul într-o casă din apropiere.

„Am găsit persoana care credem că este responsabilă şi asta este tot ce pot să spun despre suspect. Ne-am deplasat la locuiţa acestuia şi executăm un mandat de percheziţie“, a spus Trent Faris, purtătorul de cuvânt al poliţiei.

ADVERTISEMENT

„Doctorul Lesslie a fost medicul meu în copilărie. Era una dintre acele persoane pe care toţi le cunosc“, a completat Faris.

Robert Lesslie a lucrat mai multe decenii ca medic de urgenţă în Rock Hill, localitatea în care a avut loc masacrul. Doctorul avea dublă specializare, în medicină de familie şi de urgenţă, şi a ocupat postul de director medical timp de 15 ani la spitalul din Rock Hill.

ADVERTISEMENT

Carieră modestă în NFL

Phillip Adams a avut o carieră modestă în NFL, jucând în doar 78 de partide în 5 sezoane pentru şase echipe diferite. A fost selectat cu a şaptea opţiune San Francisco 49ers în 2010.

La niciuna dintre formaţiile pentru care a jucat, 49ers, New England, Seattle, Atlanta, Oakland sau New York Jets, nu a fost om de bază, încheindu-şi cariera în 2015.

ADVERTISEMENT