News

Masacru la o școală din SUA, o femeie a ucis trei elevi și trei adulți. Imagini cu atacatoarea înarmată, plimbându-se prin clădire. Video

Poliția din Nashville a dat publicității imagini înfiorătoare cu o tânără intrând înarmată într-o școală americană. Ea trage în ușă, se plimbă prin clădire și caută victime.
28.03.2023 | 11:20
Masacru la o scoala din SUA o femeie a ucis trei elevi si trei adulti Imagini cu atacatoarea inarmata plimbanduse prin cladire Video
Audrey Hale, căutându/și victimele în școală
ADVERTISEMENT

Trei copii şi trei adulţi au fost omorâți într-o școală creştină privată din Nashville, Tennessee, după ce o fost elevă a școlii, care se identifica drept transgender, a intrat înarmată în clădire și a deschis focul la întâmplarea. Poliția a făcut publice imaginile cu atacatoarea.

Autoarea masacrului a fost elevă în această școală

Cei trei elevi ucişi aveau toţi 9 ani: Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs şi William Kinney. Adulţii care şi-au pierdut viaţa sunt directoarea şcolii Katherine Koonce, în vârstă de 60 de ani, Cynthia Peak, despre care poliţia a spus că ar fi fost o profesoară suplinitoare, şi paznicul Mike Hill, ambii în vârstă de 61 de ani.

ADVERTISEMENT

Audrey Elizabeth Hale, autoarea masacrului, a fost împuşcată rapid de ofiţerii sosiţi la faţa locului, o școală creștină privată. Tânăra în vârstă de 28 de ani, fostă elevă a şcolii, se identifica ca persoană transgender, iar profilul ei pe LinkedIn pare să indice dorinţa de a folosi pronumele masculin.

Ea era înarmată cu două puști de asalt și o armă de mână și a intrat în clădire trăgând în ușa de la intrare, care era de sticlă. După aceea s-a îndreptat spre primul etaj al clădirii, unde a început să tragă și a făcut cele șase victime. Ea avea asupra sa hărți detaliate ale școlii.

ADVERTISEMENT

Motivul atacului este deocamdată necunoscut, dar poate fi legat de o ranchiună împotriva şcolii, a declarat şeful poliţiei din Nashville, John Drake. Videoclipul dat publicității de poliție o arată pe autoarea masacrului sosind în parcarea școlii cu o mașină.

Geamul de la ușa de la intrare este apoi sfărâmat cu un foc de armă, după care Hale intră în școală. A fost filmată apoi cutreierând coridoarele clădirii în căutarea victimelor, ținând o pușcă în mână. Printre victime se numără trei copii de nouă ani și alți trei adulți, inclusiv un profesor.

ADVERTISEMENT

Un manifest descoperit în timpul unei percheziţii în locuinţa lui Audrey Hale a indicat alte potenţiale ţinte, a spus el. Acest document, precum şi un plan în care sunt indicate punctele de acces în şcoală şi alte note suplimentare găsite în maşina sa, par să indice că atacul armat a fost premeditat.

Decesul celor trei copii, loviţi de gloanţe, a fost constatat “la sosirea lor la spital”, au declarat responsabili ai Centrului Medical Universitar Vanderbilt, citaţi de televiziunea locală NewsChannel 5. De la începutul anului, au avut loc 89 de împușcături în școlile din SUA.

ADVERTISEMENT

SUA, unde sunt în circulaţie circa 400 de milioane de arme de foc, sunt frecvente îndoliată de atacuri sângeroase, inclusiv în mediul şcolar. Cea mai marcantă dramă recentă s-a produs la Uvalde, în Texas, în mai, unde un tânăr cu o armă semi-automată a ucis 19 copii şi doi profesori.

ADVERTISEMENT