Masacru în Mexic! 43 de oameni au murit într-un schimb de focuri între poliţie şi traficanţi de droguri

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
19/08/2016, 12:51
Masacru în Mexic! 43 de oameni au murit într-un schimb de focuri între poliţie şi traficanţi de droguri

Raid sangeros al politiei mexicane la o ferma folosita ca refugiu de traficantii de droguri. Potrivit Mirror, raidul a vizat o ferma controlata de membri ai Cartelului Jalisco Noua Generatie, desprins din Cartelul Sinaloa condus de faimosul El Chapo si devenit in ultimii ani cea mai puternica grupare criminala din Mexic.

Incursiunea politiei, la care a participat si un eclipter Black Hawk, s-a incheiat cu un masacru. Totul s-a petrecut langa oraselul Tanhuato din vestul tarii.

Comisia Nationala pentru Drepturile Omului sustine ca 42 de suspecti si un politist au murit in cursul raidului. 22 dintre traficanti au fost executati, 2 dintre ei fiind torturati inainte. Ulterior, mai multe cadavre ar fi fost incinerate de politie.

Comisia afirma ca unii dintre ocupantii fermei au fost ucisi in timp ce incercau sa fuga si ca politia a incalcat grav drepturile omului. Oficialii politiei se apara insa, spunand ca agentii au actionat in legitima aparare. In ultimele saptamani, Cartelul Jalisco a intreprins mai multe atacuri asupra politiei, in care 6 oameni ai legii au fost ucise.

Masacrul din Tanhuato este unul dintre cele mai grave incidente din Mexic din ultimii ani. Aparatorii drepturilor omului spun ca politia ucide 17 suspecti la fiecare agent omorat.

Ştirea MOMENTULUI

Răzvan Lucescu, salvatorul lui Alin Toşca! Românul împrumutat de Betis la PAOK Salonic

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×