O mască de față de care ai nevoie acum, în sezonul rece. Este bogată în nutrienți, datorită unor 3 ingrediente naturale, pe care le ai prin casă. Sunt foarte ieftine și compuse din vitamine care îți refac aspectul fin al pielii. Despre ce este vorba?
Ați încercat vreodată mască cu cafea, lapte și suc de lămâie? Dacă nu, ați face bine să o preparați fiindcă beneficiile sunt garantate. După aplicare și lăsată să acționeze în jur de 30 de minute veți observa cum tenul va arăta mai strălucitor și mai luminos.
Într-un bol, pune trei linguri de cafea măcinată, cu suc de lămâie și cu lapte cald sau rece, după preferințe. Amestecă până când se va forma o mască. Aceasta se va întinde pe întreg chipul și se va lăsa jumătate de oră pentru eliminarea celulelor moarte.
Cafeaua este renumită pentru proprietățile sale antioxidante, astfel că va combate bacteriile depuse pe față. Laptele este cunoscut pentru capacitatea de a hidrata și de a oferi luminozitate, iar sucul de lămâie va purifica tenul de acnee și urmele lăsate de aceasta.
Ar fi bine să prepari masca de trei ori pe săptămână. Vei vedea rezultatul în 30 de zile și vei fi plăcut surprins/ă de rezultat. Nu vei mai apela la niciun remediu din comerț după ce vei descoperi cât este de eficient un tratament făcut acasă.
În plus, ingredientele din care este formată masca nu sunt unele scumpe. Un pachet de cafea poate costa în jur de 10 lei, dar și mai mult dacă optezi pentru una scumpă. Laptele pornește de la 5 lei, iar o lămâie de la 2 sau 3 lei. Cu aceasta poți face și ceai.
Ceaiul de lămâie are o mulțime de beneficii pentru organism. Întărește sistemul imunitar, reglează sistemul digestiv, desfundă căile respiratorii, îți oferă senzația de somn de care ai nevoie și îți scade nivelul de cortizol. În plus, te protejează de viroze.
”Antioxidanții din lămâie acționează pe mai multe planuri, ajutându-te să slăbești mai ușor și mai rapid. De altfel, aceștia topesc grăsimea și favorizează eliminarea toxinelor din țesuturi. De altfel, consumul unui pahar cu apă cu zeamă de lămâie poate asigura aproximativ 13% din necesarul zilnic de vitamina C.
De asemenea, conține cantități mici de potasiu, tiamină, vitamina B6 și acid folic. În plus, lămâile pot calma anumite simptome neplăcute ale dietelor, ca arsurile gastrice, constipația sau starea de vomă. În cazul multor persoane, ceaiul de mentă cu lămâie taie pofta de mâncare”, potrivit spuselor medicului Oana Cuzino pe doc.ro