ADVERTISEMENT
News

Masca de protecție ar putea fi purtată și după pandemia de Covid-19. Scenariul descris de Anthony Fauci

Autor: Cerasela Stafie | 10.05.2021 | 15:47
Masca de protecție ar putea fi purtată și după pandemia de Covid-19. Scenariul descris de Anthony Fauci
Masca de protecție ar putea fi purtată și după pandemia de Covid-19. Scenariul descris de Anthony Fauci Sursa foto: Hepta

Masca de protecție ar putea fi purtată și după pandemia de Covid-19. Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite ale Americii, dr. Anthony Fauci, a descris senariul potrivit căruia oamenii vor continua să o folosească.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, oamenii au constat că purtarea măștii de protecție îi ferește de bolile respiratorii. Epidemiologul a precizat că populația s-a obișnuit să se protejeze în acest fel.

Anthony Fauci a explicat că s-a observat o scădere considerabilă a cazurilor de gripă în ultimul an. Specialistul a motivat acest lucru prin obligativitatea purtării măștii de protecție împotriva Covid-19.

Masca de protecție ar putea fi purtată și după pandemia de Covid-19. Scenariul descris de Anthony Fauci

Anthony Fauci a explicat că oamenii s-au obișnuit cu acestă metodă de protecție împotriva virusurilor: „cred că oamenii s-au obișnuit cu faptul că purtând măști, în mod clar dacă ne uităm la datele care diminuează bolile respiratorii, am avut practic un sezon gripal inexistent anul acesta, doar pentru că oamenii făceau genul de lucruri de sănătate publică care au fost direcționate în principal împotriva lui Covid-19.

ADVERTISEMENT

Epidemiologul a precizat că este de așteptat ca oamenii să continuie să folosească masca de protecție, pentru a evita contaminarea cu alte virusuri. Acest lucru s-ar putea întâmpla mai ales în anotimpurile în care bolile respiratorii sunt răspândite, scrie Observator News. 

Statele Unite ale Americii sunt aproape de a depăși momentul critic al pandemiei. Oficialii americani au transmis că pandemia începe să fie ținută sub control, iar măsurile restrictive, relaxate.

Americanii se concentrază pe vaccinarea oamenilor și vor ca 70% din populație să primească cel puțin o doză de ser până la Ziua Independenţei, 4 iulie. Pe termen lung, atingerea acestui obiectiv ar ajuta țara să reducă numărul de noi cazuri de infectare.

ADVERTISEMENT

Fauci a precizat că numărul infectărilor din următoarea toamnă și iarnă depinde de numărul de oameni imunizați: „cu cât proporţia de populaţie vaccinată va fi mai mare, cu atât va fi mai mică probabilitatea ca toamna sau iarna viitoare să vedeţi o creştere semnificativă.”

„Acesta este motivul pentru care vaccinările sunt atât de importante. Acesta este atuul pe care îl avem acum și pe care nu l-am avut toamna trecută sau iarna trecută”, a spus Fauci la NBC, potrivit Digi24. Până în acest moment, aproximativ 46% dintre americani au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva SARS – CoV- 2, a transmis Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!