News

Masca de protecție devine obligatorie în Capitală, în apropierea școlilor. De când se aplică măsura

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a decis, miercuri, ca masca de protecție să devină obligatorie în apropierea școlilor.
08.09.2021 | 14:46
Masca de protectie devine obligatorie in Capitala in apropierea scolilor De cand se aplica masura
ADVERTISEMENT

Întrunit în ședință, miercuri, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis că masca de protecție va fi obligatorie în apropierea unităților de învățământ.

CMBSU a decis: masca de protecție, obligatorie în apropierea școlilor din București

Cetățenii vor avea obligația de a purtă masca pe o rază de 50 de metri, în apropierea unităților școlare, începând din 13 septembrie, ziua în se reiau cursurile cu prezență fizică.

ADVERTISEMENT

De precizat că măsura a fost luată și anul trecut, cu diferența că masca de protecție era obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor.

”Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, prevede hotărârea CMBSU.

ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că această măsură este una necesară, dat fiind faptul că, de luni, în jurul școlilor se vor crea aglomerări, iar riscul de infectare va crește.

”Este necesară, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinții își aduc și își iau copiii de la școală și întotdeauna se creează aglomerări.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului și de aceea este necesară această măsură”, a spus Stoica, conform Realitatea Plus.

Oficialul a mai anunțat și că pe teren sunt echipe care verifică dacă școlile au toate materialele necesare și dacă au fost dezinfectate.

ADVERTISEMENT

Rata de incidență în București, în continuă creștere. Peste 300 de cazuri noi în ultima zi

Joi, după 338 de cazuri noi de Covid-19 depistate, rata de infectare în Capitală a ajuns la 1,21 cazuri la mia de locuitori.

Ministerul Educației a anunțat, recent, că trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 la mie. De menționat că doar creșele și grădinițele ar funcționa în format fizic în acest caz.

Sorin Cîmpeanu mai spunea, pe 5 septembrie, că elevii din Capitală ar putea reveni la școala online mai devreme decât se anticipa în urmă cu câteva săptămâni, când valul 4 al pandemiei încă nu era prezent cu așa intensitate în țara noastră.

Din informațiile furnizate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este posibil ca în a doua jumătate a lunii octombrie Bucureștiul să atingă pragul de 6 infectări cu Covid-19 la o mie de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: