News

Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise din județul Cluj. Data intrării în vigoare a deciziei

06.08.2020 | 10:44
Masca de protectie devine obligatorie si in spatiile deschise din judetul Cluj Data intrarii in vigoare a deciziei
ADVERTISEMENT

Județul Cluj se înscrie pe lista largă a zonelor din România unde masca de protecție devine obligatorie și în zone exterioare.

În urmă cu o zi, miercuri, 5 august, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis că este obligatorie purtarea măștii de persoanele de peste cinci ani la toate adunările publice organizate în spații deschise.

ADVERTISEMENT

Măsura oficialilor locali va intra în efect odată cu acest weekend și va viza acele zone exterioare cu potențial de aglomerare și de răspândire a virusului.

Masca de protecție, obligatorie și în spațiile deschise din județul Cluj

Prin intermediul unui comunicat de presă, oficialitățile din județul Cluj informează că, începând cu ziua de 8 august, pe întreg teritoriul județului se va impune obligativitatea purtării măștii și în aer liber.

ADVERTISEMENT

Vor fi vizate toate persoanele de peste 5 ani, iar locurile în care se aplică măsura sunt cele aglomerate, în care au loc diferite eveniment.

”CJSU a decis în această seara ca începând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul judeţului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura.

ADVERTISEMENT

Măsura se aplică la întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje şi adunări cu caracter religios.

Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă“, a anunţat prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, conform Radio Europa Liberă.

ADVERTISEMENT

Totodată, factorii locali de decizie din Cluj vor trebui să inventarieze, până luni, 10 august, toate spațiile de tip piețe, târguri și bazaruri și să le comunice comitetului, pentru instituirea unor măsuri suplimentare și în aceste zone.

Județele unde masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise

Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate a devenit obligatorie în peste 20 de judeţe din România, după ce Guvernul a împuternicit comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă când şi unde se pot aplica noile restricţii în perioada următoare.

Masca a devenit obligatorie şi în aer liber în următoarele judeţe: Arad, Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. La Călăraşi, portul măştii în spaţiile deschise aglomerate este la nivel de recomandare, nu obligație.

ADVERTISEMENT