News

Masca de protecție, la un pas să devină obligatorie în România! Anunțul lui Alexandru Rafila

12.04.2020 | 18:04
Masca de protectie la un pas sa devina obligatorie in Romania Anuntul lui Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

Masca de protecție este la un pas să devină obligatorie în România! Profesorul Alexandru Rafila nu ascunde această posibilitate și spune că autoritățile iau în calcul lucrul acesta.

Masca de protecție, la un pas să devină obligatorie în România!

Șeful Societăţii Române de Microbiologie a declarat că masca de protecție ar putea să devină obligatorie chiar  și pentru oamenii sănătoși.

ADVERTISEMENT

Rafila nu exclude posibilitate ca românii să fie nevoiți să poarte masca pe timpul verii. “E posibil, este una dintre posibilităţi.

Anunțul lui Alexandru Rafila

Eu cred că mai important decât să purtăm mască este să nu ne mai înghesuim, să păstăm această distanţare socială, să încercăm să generalizăm exerciţiul acesta pe care-l desfăşurăm în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Eu aşa încerc să-l caracterizez, că este un exerciţiu, în aceste două luni, iar ulterior trebuie să devină un comportament pentru majoritatea concetăţenilor. Şi atunci, probabil că o să trecem cu bine vara”, a declarat Alexandru Rafila, în direct la Digi24.

Alexandru Rafila a ținut să sublinieze că, în această perioadă, comunicarea este cea mai important. „Cred că avem încă multe de făcut și putem să explicăm oamenilor, pe înțelesul tuturor. Adică o ordonanță militară stabilește niște măsuri.

ADVERTISEMENT

E foarte bine că este așa, dar câteodată, e bine să le și explici: care sunt consecințele nerespectării, care sunt alternativele pe care să le poată folosi oamenii, pentru că vin o mulțime de întrebări și dacă nu are cine să le răspundă, oamenii încearcă să-și găsescă singuri o cale care să le răspundă unor necesități.

Apropo de comunicare, nu trebuie să panicăm oamenii, este foarte important, însă trebuie să le explicăm care este semnificația acestor măsuri.

ADVERTISEMENT

De ce este bine să le respectăm, cât timp trebuie să le respectăm, să le explicăm că măsurile se vor relaxa dacă ei reușesc să le respecte o perioadă, care să ne ducă la un nivel al îmbolnăvirilor care să intre pe un trend descendent”, a arătat prof. dr. Alexandru Rafila.

 

 

ADVERTISEMENT