ADVERTISEMENT
News

Masca de protecție, obligatorie la Madrid! Anunț oficial al autorităților

Autor: Alexandru Năstase | 28.07.2020 | 23:48
Masca de protecție, obligatorie la Madrid! Anunț oficial al autorităților
Oamenii vor fi obligați să poarte masca și în spațiile deschise la Madrid. Sursa foto - hepta.ro

Masca de protecție devine obligatorie la Madrid! De altfel, capitala este ultima regiune continentală a Spaniei care introduce purtarea obligatorie a măştii pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Toată lumea trebuie să știe că acoperirea feţei este obligatorie în locuri publice exterioare şi interioare, chiar şi când distanţa minimă de securitate de 1,5 metri poate fi menţinută.

Anunțul oficial a fost făcut de președintele regiunii Isabel Diaz Ayuso. Există câteva excepții, cele care țin de activităţile sportive sau din motive de sănătate.

Masca de protecție, obligatorie la Madrid!

Evenimentele publice şi private vor avea loc cu maximum 10 persoane şi barurile şi restaurantele se vor închide la 1.30 am (00:30 GMT).

ADVERTISEMENT

Purtarea măştii este acum obligatorie în toată Spania continentală, Insulele Canare fiind singura regiune fără o asemenea regulă.

Numărul infecţiilor a crescut în regiunea Madrid, cu 6,6 milioane de locuitori, deşi nu la fel de rapid ca în Catalonia, Aragon şi Navarra.

Peste 10 focare au fost identificate în capitala Spaniei, cu 1.200 de cazuri de noi infecţii înregistrate în ultima săptămână, potrivit datelor oficiale. Rata de infecţie este de 19 la 100.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

Cu peste 270.000 de cazuri confirmate şi 28.400 de decese, dintre care 30% s-au înregistrat la Madrid, Spania este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie de coronavirus din Europa.

Și în România purtatul măștii de protecție în spații deschise ar putea să devină obligatoriu. Este așteptată aprobarea Guvernului pentru o asemenea măsură.

ADVERTISEMENT

 

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!