News

Masca de protecție, obligatorie și în apropierea școlilor din Ilfov. Când intră în vigoare măsura

Autoritățile din Ilfov au decis ca masca de protecție să devină obligatorie în apropierea școlilor. La fel ca în Capitală, măsura se impune pe o rază de 50 de metri.
10.09.2021 | 18:59
Masca de protectie obligatorie si in apropierea scolilor din Ilfov Cand intra in vigoare masura
ADVERTISEMENT

După București, și autoritățile din Ilfov au decis să impună obligativitatea purtării măștii de protecție în jurul unităților de învățământ.

Astfel, de luni, 13 septembrie, purtarea acestui echipament de protecție anti-Covid este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor, potrivit unei hotărâri adoptate vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov.

ADVERTISEMENT

Masca de protecție, obligatorie începând de luni în apropierea școlilor din Ilfov

Județul Ilfov a trecut de rata de 1,5 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Pentru limitarea numărului de îmbolnăviri, au fost luate mai multe măsuri, printre care şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în apropierea școlilor.

”Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie”, prevede hotărârea CJSU Ilfov.

ADVERTISEMENT

O decizie similară a fost luată și în Satu-Mare. Și în acest județ, masca de protecție devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor, începând cu 13 septembrie, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

”Reamintim părinților și elevilor că masca de protecție devine obligatorie pe o rază de 50 de m și în afara perimetrului școlilor. Această obligație a fost introdusă prin Hotărârea C.J.S.U. nr. 42 din 09.09.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de noul Coronavirus, care adaptează și actualizează măsurile în baza noilor reglementări privind prelungirea stării de alertă (HG 932/09.09.2021)”, informează Instituția Prefectului Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Satu-Mare este județul cu cea mai mare rată de incidență a cazurilor Covid-19 la 14 zile: 1.97 la mie. Vineri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă 99 de infecții pentru această zonă din nordul țării.

Alte măsuri luate în Ilfov după prelungirea stării de alertă

Tot vineri, Instituția Prefectului – Județul Ilfov mai informează cu privire la faptul că, în urma adoptării Hotărârii Guvernului nr. 932 din 09.09.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 152 din 10.09.2021.

ADVERTISEMENT

”Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, sunt permise cu respectarea regulilor prevăzute de HG nr. 932/2021 și a prevederilor prezentei hotărâri.

Activitățile de pregătire fizică în cadrul structurilor şi bazelor sportive, definite conform Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, constând în cantonamente, antrenamente şi competiţii sportive, pot fi desfăşurate numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

În spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor internenr. 874/81/2020, emis în temeiul art.13 și al art.71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Lista completă de măsuri, AICI.

ADVERTISEMENT
Tags: