News

Masca de protecție, recomandată de Guvern. Spațiile în care ar trebui să o purtăm. Avocat: ”Putem avea parte de niște restricții”

Din cauza exploziei numărului de cazuri Covid-19, Guvernul recomandă ca masca de protecție să fie purtată în unele spații. Un cunoscut avocat e de părere că noi restricții ar putea apărea în țara noastră.
27.07.2022 | 16:24
Masca de protectie recomandata de Guvern Spatiile in care ar trebui sa o purtam Avocat Putem avea parte de niste restrictii
Guvernul recomandă masca de protecție. Cum au apărut premierul și miniștri la ședința Executivului. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Peste 22.000 de români au fost depistați cu Covid-19 în ultimele 48 de ore. În aceste condiții, autoritățile recomandă ca cetățenii să-și ia orice măsură de protecție față de virus.

Guvernul recomandă masca de protecție. Cum au apărut premierul și miniștri la ședința Executivului

După ședința de Guvern de miercuri, purtătorul de cuvânt a instituției, Dan Cărbunaru, a declarat că există o preocupare în legătură cu creşterea numărului de cazuri de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Oficialul a punctat că orice măsură de prevenţie ajută în această perioadă. Cărbunaru a mai menţionat că toți membrii Cabinetului au purtat în şedinţă măşti de protecţie.

Dată fiind situația epidemiologică tot mai gravă, autoritățile recomandă ca masca să fie purtată în spaţiile aglomerate sau interioare. Vorbim aici de mijloacele de transport în comun sau locurile unde nu se asigură acea distanţă fizică minimă.

ADVERTISEMENT

”Chiar şi astăzi a avut loc o discuţie în cadrul şedinţei cu ministrul Sănătăţii.

Există o preocupare – nu doar la nivelul Ministerului Sănătăţii, dar şi la nivelul Guvernului – în legătură cu această creştere a numărului de cazuri şi, din acest punct de vedere, orice măsură de prevenţie din seria celor care au fost deja menţionate şi utilizate, până la urmă, nu doar în România, oriunde în lume, sunt binevenite.

Orice astfel de măsuri: purtatul măştii în spaţiile aglomerate, că vorbim de mijloacele de transport în comun sau încăperi unde nu se asigură acea distanţă minimă, mai ales că specialiştii vorbesc acum despre faptul că, deşi nu este la fel de periculoasă ca variantele anterioare, şi această formulă care tinde să devină predominantă este destul de contagioasă”, a afirmat Cărbunaru, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Avocat din România, după anunțul Guvernului: ”Putem avea parte de niște restricții”

În prezent, întrucât nu există un cadru legal, purtarea măștii în anumite spații nu este obligatorie, ci o simplă recomandare.

Adrian Cuculis, un cunoscut avocat din România care are în instanță multe dosare ale românilor ce au contestat restricțiile din pandemie, anticipează posibile restricții din cauza creșterii infectărilor.

ADVERTISEMENT

”Cred că ni se comunică că în scurt timp vom avea parte de niște restricții în România. Nu știu cât de severe vor fi ele. Nu cred în principal că ne vom întoarce la aceleași restricții precum cele de dinainte, însă cu siguranță se va întâmpla ceva”, a precizat Cuculis, la Antena 3.

ADVERTISEMENT