News

Masca de protecție, recomandată în continuare în mijloacele de transport în comun. Precizările STB

Chiar dacă restricțiile nu mai sunt în vigoare, STB recomandă călătorilor să poarte în continuare masca de protecție în mijloacele de transport în comun
10.03.2022 | 00:28
Masca de protectie recomandata in continuare in mijloacele de transport in comun Precizarile STB
STB recomandă purtarea măștii de protecție în continuare, în mijloacele de transport în comun și în stații. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românii au scăpat, în sfârșit, de masca de protecție. Cu toate acestea, STB le recomandă călătorilor să o poarte în continuare atunci când circulă cu mijloacele de transport în comun sau se află în stații.

STB recomandă în continuare purtarea măștii de protecție

Purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie odată cu relaxarea restricțiilor. Totuși, bucureștenii sunt sfătuiți de Societatea de Transport București să o poarte în continuare atunci când aleg să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun, dar și atunci când așteaptă în stații.

ADVERTISEMENT

“Având în vedere faptul că starea de alertă nu a mai fost prelungită, începând de azi, 09.03.2022, s-au eliminat o serie de restricţii care au fost în vigoare încă de la începutul pandemiei.

Chiar dacă purtarea măştii nu mai este obligatorie, Societatea de Transport Bucureşti STB SA recomandă în continuare purtarea ei atât în mijloacele de transport, cât şi în staţii”, au transmis reprezentanții STB.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții societății au precizat, așa cum a anunțat și ministrul sănătății, Alexandru Rafila, că nu mai este nevoie de certificatul COVID-19 atunci când intră în sediile STB.

“Accesul persoanelor în sediile Societăţii de Transport Bucureşti – STB SA nu mai este condiţionat de prezentarea certificatului COVID-19 sau a dovezii că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al STB.

ADVERTISEMENT

Conform sursei menționate anterior, utilizatorii STB vor avea la dispoziţie o serie de servicii de plată a călătoriei, dar şi condiţii optime de transport.

“Sănătatea noastră şi a călătorilor este tratată de STB SA cu prioritate şi responsabilitate. Prin urmare, încurajăm păstrarea bunelor obiceiuri de igienă dobândite în cei doi ani de pandemie.

ADVERTISEMENT

Vom continua să oferim utilizatorilor STB SA o gamă variată de servicii de plată a călătoriei şi condiţii optime de transport public în comun”, a mai anunțat societatea de transport.

ADVERTISEMENT