ADVERTISEMENT
News

Masca, obligatorie în toate localitățile din Iași! Măsura se aplică și în spațiile deschise

Autor: Alexandru Năstase | 30.07.2020 | 19:52
Masca, obligatorie în toate localitățile din Iași! Măsura se aplică și în spațiile deschise
Județul Iași, mască obligatorie pe stradă pentru toată lumea. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Masca devine obligatorie în toate localitățile din Iași chiar și atunci când oamenii se află pe stradă. Decizia se aplică începând cu 1 august și se încheie pe 14 ale lunii.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost adoptată  de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și vine după ce în județ au fost confirmate 45 de cazuri noi, iar miercuri, 26.

Vă readucem aminte că o măsură asemănătoare a fost luată și săptămâna trecută. Atunci, aceasta s-a aplicat numai pentru orașul Iași.

Județul Iași, mască obligatorie pe stradă pentru toată lumea

De remarcat însă că masca era obligatorie doar în stațiile pentru mijloacele de transport în comun sau în piețe, locuri unde se considera că se poate forma aglomerație.

ADVERTISEMENT

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele, prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași”, a anunțat Prefectura Iași.

Trebuie specificat că de la această măsură sunt exceptați persoanele care fac activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante.

Vorbim despre temperaturi ridicate sau umiditate crescută. De asemenea, nici copiii cu vârsta mai mică de 5 ani nu trebuie să poarte masca.

ADVERTISEMENT

„În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS COV2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19.

E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătățirea indicatorilor monitorizați”, a declarat prefectul Marian Grigoraș.

ADVERTISEMENT

Atenție! Nu este de joacă – cei care nu vor purta masca de protecție riscă să plătească o amendă serioasă între 500 și 2.500 de lei

 

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!