News

Mascații, percheziții la membrii clanului lui Sile Pietroi. Ce acuzații li se aduc interlopilor

09.09.2020 | 15:29
Mascatii perchezitii la membrii clanului lui Sile Pietroi Ce acuzatii li se aduc interlopilor
Mascații, percheziții la membrii clanului lui Sile Pietroi. Ce acuzații li se aduc interlopilor. Sursa foto: ziare.com
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miercuri, Polițiștii de la Investigații Criminale și luptători ai Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) au întreprins percheziții de amploare la membrii clanului lui Sile Pietroi.

Acțiunea angajaților MAI a urmărit mai multe fapte de corupție. Potrivit anchetatorilor, în această speță sunt vizate 14 persoane bănuite că ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt din locuințe.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, prejudiciul în această cauză se ridică la suma de 20.000 de euro. S-au mai făcut cercetări privind aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup organizat și furt calificat.

Mascații, percheziții la clanul lui Sile Pietroi

În acțiunea în forță de miercuri, angajații de la Poliția Capitalei au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și de sprijinul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Conform Ziare.com, în această intervenție au fost vizate 14 persoane bănuite că ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt din locuință. Printre acestea s-ar număra și Radu Fierbântu, fratele liderului clanului Pietroi.

“La acest moment, polițiști ai Serviciilor de Investigații Criminale – din cadrul Direcției Generale de Politie a Municipiului București – Polițiile Sectoarelor 2 și 6 pun în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt realizate în două cauze penale în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup organizat și furt calificat”, a transmis miercuri dimineață, Politia Capitalei.

Mai multe persoane, duse la audieri

Sursa citată mai informează că toți cei 14 suspecți ai clanului au fost duși la secția de poliție unde au fost audiați de polițiști și procurori.

ADVERTISEMENT

De-a lungul ultimilor ani, gruparea condusă de Sile Pietroi a fost implicată în mai multe scandaluri. Unul uriaș s-a petrecut în 2007, când membrii acesteia s-au bătut în stradă cu arme de foc, săbii și topoare cu rivalii din clanul Chira. La acea vreme, polițiștii nu au putut face mare lucru, deoarece niciun membru al celor două clanuri nu a depus plângere.

ADVERTISEMENT