Sport

Mascota Harry Mane îi amenință pe italieni de la Veneția: „It’s coming home!”. Foto

„Talismanul norocos” al naționalei Albionului a vizitat Italia înaintea finalei Euro 2020, cu un mesaj cât se poate de clar: „It’s coming home!”.
11.07.2021 | 18:29
Mascota Harry Mane ii ameninta pe italieni de la Venetia  Its coming home Foto
ADVERTISEMENT

Englezii apelează la toate „armele” pe care le au la dispoziție pentru câștigarea primului trofeu important după o pauză de aproape 55 de ani. Kane, Sterling, Pickford și toate celelalte staruri ale lui Gareth Southgate au avut parte, chiar înaintea finalei Euro 2020, de un aliat surpriză.

Vorbim despre mascota Harry Mane, pe care cotidianul The Sun a avut grijă să o trimită în Italia cu un scop cât se poate de clar: „It’s coming home! (n.r. aluzie la refrenul celebrului cântec al naționalei Albionului)”.

ADVERTISEMENT

Meciul mult așteptat este programat duminică, 11 iulie, la ora 22:00, chiar pe Wembley din Londra, arenă care a fost martoră și la ultima performanță de acest gen a „celor trei lei”. Se întâmpla în vara anului 1966, când elevii lui lui Sir Alfred Ramsey au câștigat, scor 4-2, finala Cupei Mondiale, în fața Germaniei.

Mascota Harry Mane „a luat cu asalt” Italia înaintea finalei Euro 2020

Nerăbdător să-și ducă la îndeplinire „misiunea”, leul Harry Mane a poposit în Veneția. Și nu oricum, ci la bordul unei gondole „decorate” cu drapelul Angliei. În scurt timp, locuitorii aveau să afle că Italia este victimă sigură în fața reprezentativei Anglia.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că am ajuns la Veneția. Ce oraș frumos, e de-a dreptul uimitor. Trebuie să le transmitem italienilor mesajul nostru: ”It’s coming home!”. Ce bine m-am simțit cântând acest refren.

Ce mod mai bun de a traversa Veneția dacă nu la bordul unei gondole? Localnicii întorceau capul imediat și erau extrem de surprinși. Minunat, au înțeles acum că nu ne jucăm”, a „declarat” simpatica mascotă a englezilor, luând apoi calea Romei.

ADVERTISEMENT

Gareth Southgate își pregătește elevii pentru „război”

Între timp, selecționerul Angliei și-a motivat suplimentar jucătorii printr-un discurs în care a comparat meciul din această seară cu bătăliile duse de trupele britanice în cel de-al Doilea Război Mondial, când naziștii au încercat – fără succes – să dea lovitura de grație pe Frontul de Vest.

Avem atât de multe lucruri de care putem fi mândri. Pentru o insulă de mărimea noastră, avem o influență extraordinară în lume și trebuie să înțelegem acest lucru.

ADVERTISEMENT

Mulți au încercat să ne invadeze, dar am avut curajul ca să facem față. Nu putem ascunde faptul că s-a simțit contra Germaniei acel elan specific rezistenței din războiul mondial”, a declarat Gareth Southgtate.

Mancini e convins că Italia poate cuceri trofeul: „Din când în când câştigă tipul mai mic”

De cealaltă parte Roberto Mancini nu pare deloc impresionat de „amenințările” lui Harry Mane. Ba chiar se declară extrem de optimist în privința șanselor „Squadrei Azzura” de a triumfa în această seară, pe Wembley din Londra.

Anglia este mai puternică fizic decât noi. Sperăm că atributele pe care noi le avem vor fi calităţi mai importante. Din când în când câştigă tipul mai mic. Asta ni s-a întâmplat în trecut şi sperăm că se va întâmpla din nou pe Wembley”, a declarat selecționerul Italiei.

ADVERTISEMENT
Tags: