News

Mașină avariată de serviciul Ridicări Auto. Au scăpat-o de pe platformă și au lovit-o cu macaraua

O femeie din Cluj-Napoca s-a trezit cu mașina distrusă de cei de la serviciul Ridicări Auto al primăriei, proprietara susținând că și ridicarea a fost ilegală.
30.09.2023 | 11:58
Masina avariata de serviciul Ridicari Auto Au scapato de pe platforma si au lovito cu macaraua
Mașina avariată de cei de la Ridicări Auto din Cluj/ Sursă foto: Cluj24.ro
ADVERTISEMENT

O mașină a fost grav avariată de angajații serviciului Ridicări Auto al primăriei Cluj-Napoca, după ce aceștia au scăpat-o de pe platformă și apoi au lovit cu brațul macaralei cu care au încercat să o ridice, informează publicația locală Cluj24.ro.

Ne-au ridicat mașina parcată pe Tipografiei (e discutabil și motivul, dar asta e altă poveste – putem dezbate) și pentru că ”a fost prea grea” nu au putut să o descarce de pe platformă în curtea RADP, motiv pentru care au chemat o macara proprietate RADP în ajutor și au reușit performanța de a o scăpa de pe platformă și de a scăpa brațul macaralei pe mașină, distrugând-o. Desigur că au o poliță de asigurare facultativă, care acoperă daune de maxim 15.000 euro/eveniment, care în cazul nostru acoperă doar o parte din daună”, a relatat femeia păgubită.

ADVERTISEMENT

Aceasta are dubii și asupra corectitudinii deciziei poliției locale de a dispune ridicare mașinii întrucât este un automobil electric care era parcat în zona de încărcare a mașinilor electrice, în așteparea remedierii unei defecțiuni la stația de încărcare.

Polițistul local nu și-a dat seama nici că mașina e electrică, nici că stația nu e funcțională. E discutabilă deci dispoziția lui de ridicare, amenda, OK, ne-o asumăm. Și totuși și să fi greșit cu totul, e OK să ne distrugă mașina pentru că am parcat “neregulamentar”?”, s-a revoltat clujeanca.

ADVERTISEMENT

Însă furia acesteia s-a îndreptat în special împotriva primăriei care permite celor de la Ridicări Auto să opereze cu utilaje vechi care pun în pericol mașinile ridicate. „Cum este posibil ca în 2023 Primăria Cluj-Napoca să mandateze RADP prin serviciul Ridicări Auto să ridice mașini cu utilaje vechi, pentru care nu se face mentenanță și nu sunt asigurate pentru cazuri în care produc daune vehiculelor pe care le ridică? Până unde merge nepăsarea Primăriei față de contribuabili?

Întreb cum are dreptul Primăria Cluj-Napoca să mandateze firme care sunt un pericol pentru bunurile cetățenilor și își asumă asta prin neverificarea că fac serviciul mandatat cu utilaje conforme și asigurări de bunuri?”, a conchis femeia.

ADVERTISEMENT

Regia Autonomă a Domeniului Public din Cluj a demarat o anchetă administrativă pentru a evalua starea tehnică a utilajelor cu care s-a făcut operațiunea și pentru a stabili dacă nu a fost vorba și de neglijență în serviciu din partea celor care au manevrat automobilul. „S-a activat clauza de asigurare și a fost înaintat dosarul de daune pentru ca proprietarul mașinii să fie despăgubit”, au spus cei de la Regia Autonomă a Domeniului Public.

În noiembrie 2022, Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea autoturismelor staționate sau parcate neregulamentar chiar și în cazul în care sunt puse pe trotuar, proiectul de lege fiind iniţiat de liderul USR Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT

Autorul iniţiativei, deputatul Cătălin Drulă afirma că că legea vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, al persoanelor însoţite de copii mici, care sunt nevoite să meargă pe carosabil, din cauză că trotuarele sunt ocupate de maşini parcate ilegal.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink