Life

Mașina Comisarului Moldovan va fi scoasă la licitație. Câți bani te-ar costa să o cumperi

19.11.2020 | 13:00
Masina Comisarului Moldovan va fi scoasa la licitatie Cati bani tear costa sa o cumperi
Mașina Comisarului Moldovan va fi scoasă la licitație. Câți bani te-ar costa să o cumperi. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Un model vechi de Mercedes-Benz, folosit în renumitele urmăriri din filmul “Un comisar acuză”, va fi scos la licitație. Mașina este fabricată înainte de al Doilea Război Mondial, mai exact în 1940. Prețul de pornire este destul de mare, fiind un model foarte vechi. 

Mașina va fi scoasă la licitația Artmark de Antichități și Curiozități, relatează wall-street.ro. Acest model a fost utilizat atunci când legionarii conduși de Paraipan (Gheorghe Dinică) îl urmăreau pe comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu).

ADVERTISEMENT

Acest model de Mercedes este singurul pe care l-a produs Daimler-Benz înainte de război, iar construcția vehiculului a continuat și după 1945.

Mașina Comisarului Moldovan va fi scoasă la licitație. Câți bani te-ar costa să o cumperi

Este vorba despre un Mercedes-Benz 170V, singurul pe care Daimler-Benz l-a construit înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, iar construcția mașinii a continuat și după terminarea războiului. Modelul a avut un rol important în ecranizarea “Un comisar acuză”, fiind utilizată pentru urmărirea comisarului Moldovan, interpretat de către Sergiu Nicolaescu.

ADVERTISEMENT

Modelul a fost “strămoșul” E-Class-ului contemporan, supranumit, la vremea respectivă, “Calul de cursă al Germaniei”, iar motivul este utilitatea pe care a avut-o în timpul războiului. În anii ’40, modelul a fost adaptat în ambulanțe pentru front.

În acest moment nu mai există niciun model în stare perfectă de funcționare precum acesta, iar în România mai există doar patru astfel de exemplare. Mașina avea un preț destul de mare și la momentul lansării, iar acum este scos la licitație începând de la 25.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Vehiculul este într-o stare foarte bună, fiind reabilitat la începutul anilor 2000. Tapițeria, motorul și ceasurile de bord sunt și ele originale, acesta fiind și motivul pentru care mașina este atât de căutată de către marii colecționari ai lumii.

O altă mașină de epocă a avut un rol important într-un război recent. Este vorba de un Jeep Willys, model care a făcut parte din dotarea corpului de armată americană detașat în Coreea de Sud în timpul anilor ’50. Mașina a revenit de pe front într-o stare foarte bună de funcționare și a fost vândută într-o licitație în 1980, atunci când a fost demilitarizată.

ADVERTISEMENT

Jeep-ul este într-o stare bună și acum, motiv pentru care a fost scos la licitație pornind de la 5.000 de euro, un preț destul de bun, având în vedere istoria vehiculului.

Colecții de antichități cu peste 4.000 de ani vechime

Licitația Artmark de Antichități pune la vânzare și două colecții mai mici de antichități, unele dintre ele fiind f0arte vechi. O statuetă veche de mai bine de 4.000 de ani ce înfățișează o zeiță a fertilității pornește de la 500 de euro, fiind construită în secolul XX î. e. n. de Civilizația de pe Valea Indului.

Există și piese care provin din colecții renumite, cum ar fi un vas grecesc clasic cu 2.500 de ani vechime și are un preț de pornire începând cu 1.5000 de euro. Vasul provine din colecția actorului Anthony Quinn, protagonistul din “Zorba Grecul” și “Cocoșatul de la Notre Dame”.

Licitația de Antichități și Curiozități are loc online în această seară pe platforma Artmark LIVE, începând cu ora 19. Exponatele se află acum  la Palatul Cesianu-Racoviță.

ADVERTISEMENT
Tags: