News

Mașină cu număr fals de înmatriculare, trasă pe dreapta de polițiști. Șoferul era beat și nu avea permis

Mașină cu număr fals de înmatriculare, trasă pe dreapta de polițiști. Șoferul era beat și nu avea permis. Polițiștii l-au reținut acum pe individ, care riscă închisoarea.
29.05.2023 | 15:39
Masina cu numar fals de inmatriculare trasa pe dreapta de politisti Soferul era beat si nu avea permis
Mașină cu număr fals de înmatriculare. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mașină cu număr fals de înmatriculare, trasă pe dreapta de polițiști. Șoferul era beat și nu avea permis. Polițiștii l-au reținut acum pe individ, care riscă închisoarea. Bărbatul care avea o alcoolemie de 1 la mie nu avea permis de conducere și era din localitatea Târlungeni.

Mașină cu număr fals de înmatriculare, trasă pe dreapta de polițiști

Mașina condusă de bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost oprită tocmai pentru că polițiștii aveau senzația că este ceva în neregulă în modul în care bărbatul conduce. Bărbatul prezenta reacţiile unei persoane care s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului, fapt pentru care poliţiştii au procedat la testarea acestuia, rezultatul indicând o concentraţie a alcoolemiei de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, interogările efectuate în bazele de date au arătat că persoana nu este nici posesoare de permis de conducere, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare erau atribuite unui alt autovehicul”, a transmis IPJ Brașov, conform Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost dus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Pe numele individului a fost deja deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Între timp, un alt bărbat era prins beat la volan, de data aceasta în Timiș. Aici, un șofer de 52 de ani s-a urcat la volan deși consumase mult alcool, dar a fost prins în Crivina, județul Timiș. Polițiștii l-au oprit pentru un control de rutină, însă au simțit miros de alcool în clipa în care l-au tras pe dreapta.

ADVERTISEMENT

”În data de 28.05.2023, în jurul orei 18:20, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Găvojdia au oprit pentru control pe DJ 681 în localitatea Crivina din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice”, au explicat reprezentanții IPJ Timiș. Și acest șofer s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Șoferii care se urcă la volan băuți, sau dacă mașina e ”dotată” cu numere false de înmatriculare pot să ajungă după gratii o perioadă lungă de timp. Conform legii, pedeapsa e paradoxal mai mare atunci când autoturismul e neînmatriculat, și vorbim aici de 5 ani de închisoare sau o amendă foarte mare, conform Codului Penal.

ADVERTISEMENT

“Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă”, este precizat în lege. Mai mult, se pedepsește cu 3 ani de închisoare tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare.

”Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la șase luni la doi ani sau cu amendă”, mai este precizat în actul normativ.

ADVERTISEMENT

Mai mult, conform Avocatnet.ro, polițiștii rutieri au dreptul legal să imobilizeze mașinile care au număr de înmatriculare fals, astfel că șoferul nu doar că poate ajunge după gratii, dar poate rămâne și fără acel autoturism, mai ales dacă se va constata că mașina a fost furată sau a fost obiectul unei infracțiuni.

ADVERTISEMENT