Maşina de făcut ATACANŢI: au scos 185 de MILIOANE de euro!

Marian Popovici   
în Nicio categorie
30/04/2014, 20:02
Maşina de făcut ATACANŢI: au scos 185 de MILIOANE de euro! GALERIE FOTO

Atletico Madrid este echipa care produce SUPER atacanţi pe bandă rulantă. Clubul madrilen a lansat în ultimii ani, 4 dintre cei mai buni atacanţi din lume. Dacă îl vor vinde şi pe Diego Costa pentru 50 de milioane, aşa cum se vehiculează,  Atletico Madrid va ajunge la încasări de 185 de milioane de euro pentru 4 jucători vînduţi.

“Nimeni nu va fi ca şi el” spuneau suporterii lui Atletico în anul 2007 cînd atacantul Fernando Torres a fost cumpărat de Liverpool pentru 30 de milioane de euro. Torres a început cariera la Atletico Madrid în anul 2001 la 17 ani, trei ani mai tîrziu valoarea lui fiind de 15 milioane de euro.  Spaniolul a jucat la Atletico 214 meciuri pentru care a înscris 82 de goluri.

fernando_torres_atl_339106a

După transferul lui Torres a venit rîndul unui alt atacant care să strălucească în tricoul lui Atletico. Kun Aguero a fost cumpărat în anul 2006 de la Independiente pentru 20 de milioane de euro. A reuşit să facă senzaţie în campionatul Spaniei şi a atras atenţia cluburilor cu bani. La Atletico, Kun Aguero a jucat 175 de meciuri pentru care a marcat 74 de goluri. A fost vîndut în 2011 la Manchester City pentru 45 de milioane de euro.

Aguero-6

Presa şi fanii au spus la unison că Aguero era de neînlocuit. Pînă a venit vremea lui Radamel Falcao. Atletico Madrid a plătit o sumă record pentru atacantul columbian în anul 2011, 40 de milioane de euro. Chiar dacă a fost un transfer costisitor, columbianul a meritat fiecare cent. În 2 sezoane la Atletico Madrid, Falcao a marcat 52 de goluri fiind unul dintre cei mai rîvniţi atacanţi. A fost vîndut în anul 2013 la Monaco pentru 60 de milioane de euro.

Radamel-Falcao-Atletico-Getty-Images

Golul lăsat de Falcao în echipă a fost umplut instantaneu de Diego Costa. Cota atacantului a explodat în acest sezon, de la 6,5 milioane în ianuarie 2013 la 40 de milioane de euro cît e acum. Mai multe echipe se bat pentru transferul atacantului care a marcat în acest sezon 27 de goluri.

Diego-Costa-Atletico

Toată lumea se întreabă acum care va fi următorul super atacant propus de Atletico Madrid în următoarele sezoane. Dacă Atletico Madrid îl vinde şi pe Diego Costa pentru 50 de milioane de euro, suma vehiculată în presă, clubul ar avea încasări totale de 185 de milioane de euro. 

 

Închide ×