News

Mașină de lux dată în urmărire în Italia, confiscată de polițiștii de frontieră din România. Cine se afla la volan

O mașină de lux dată în urmărire în Italia a fost confiscată de polițiștii de frontieră din România.
31.07.2021 | 18:10
Masina de lux data in urmarire in Italia confiscata de politistii de frontiera din Romania Cine se afla la volan
ADVERTISEMENT

Un autoturism în valoare de zeci de mii de euro, căutat de autoritățile din Italia, a fost descoperit și confiscat de polițiștii de frontieră constănțeni.

Din datele furnizate de Poliția de Frontieră aflăm că la volanul mașinii de aproximativ 70.000 de euro se afla un cetățean iranian.

ADVERTISEMENT

Acesta încerca să iasă din țară, în momentul în care polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă l-au oprit pentru verificări.

Polițiștii de frontieră din România au confiscat o mașină de lux dată în urmărire în Italia

Mașina oprită de angajații de la Garda Coastă din Constanța este un BMW, model X5M.

În urma verificărilor de rigoare, polițiștii au constatat că autoturismul figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Italia.

ADVERTISEMENT

Momentan, vehiculul se află la sediul Grupului de Nave din Mangalia, iar bărbatul iranian este cercetat pentru tăinuire.

”Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit un autoturism căutat de către autoritățile din Italia, la volanul căruia se afla un cetăţean iranian.

ADVERTISEMENT

În data de 30.07.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a prezentat pentru verificările de frontieră, pe sensul de ieșire din țara, un cetățean iranian, la volanul unui autoturism marca BMW, model X5M.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Italia.

ADVERTISEMENT

Autoturismul, evaluat la aproximativ 350.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru continuarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Poliția de frontieră, activitate încărcată în finalul lunii iulie

Pe lângă evenimentul de sâmbătă, angajații de la Poliția de Frontieră au mai îndeplinit și alte misiuni în ultimele 48 de ore.

Joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, în TIR-ul unui cetăţean sârb au fost descoperiţi, ascunşi, 8 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei opt cetăţeni străini şi de trafic de migranţi pentru şoferul sârb. Faţă de acesta s-a dispus măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani.

ADVERTISEMENT