News

Mașină de pompieri mistuită de flăcări în timp ce intervenea la un incendiu din județul Constanța. Un pompier a fost rănit

Mașina pompierilor a luat foc chiar în timp ce salvatorii interveneau pentru stingerea unui incendiu. Un pompier a fost rănit.
09.07.2024 | 14:14
Masina de pompieri mistuita de flacari in timp ce intervenea la un incendiu din judetul Constanta Un pompier a fost ranit
Mașină de pompieri mistuită de flăcări în timp ce intervenea la un incendiu din județul Constanța.
ADVERTISEMENT

O mașină de pompieri a luat foc, marți, pe un câmp din județul Constanța, chiar în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu. Flăcările care au izbucnit la un autovehicul și s-a extins la miriștea de pe câmp, au curpins ulterior autospeciala celor de la ISU.

Mașină de pompieri mistuită de flăcări în timp ce intervenea la un incendiu din județul Constanța

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că, marți, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, iar focul a ajuns apoi la vegetaţia uscată.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, la fața locului pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, însă din cauza vântului, una dintre ele a fost cuprinsă de flăcări.

„Flăcările s-au extins la vegetatia uscată (mirişte) din vecinătate, însă colegii mei intervin cu eficienţă pentru limitarea propagării incendiului şi stingerea acestuia în cel mai scurt timp.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă una dintre autospeciale a fost amplasată într-o zonă sigură, schimbarea direcţiei vântului a făcut ca flăcările să afecteze şi una dintre autospeciale alocate la caz”, au transmis reprezentanții ISU Constanța.

În urma incendiului, un pompier a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit colegilor săi, acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Constanța.

ADVERTISEMENT

”Un singur coleg a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportat conştient la Spitalul Judeţean pentru investigaţii medicale amănunţite”, au mai transmis cei de la ISU Dobrogea.

Mai mult, ei au adăugat că după acest incident pompierii intervin cu trei autospeciale pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare.

ADVERTISEMENT

Contrar celor declarate de reprezentanții ISU, martorii care au asistat la întreaga scenă spun că autospeciala a fost cuprinsă de flăcări și a ars ca o torță la scurt timp după ce pompierii au ajuns la fața locului.

De asemenea, aceștia au afirmat că pompierul rănit a fost transportat la spital cu arsuri și intoxicație cu fum.

ADVERTISEMENT