News

Mașină lovită de tren, în Harghita. Un bărbat a murit, iar o tânără de 27 de ani a fost preluată cu elicopterul SMURD

Un grav accident feroviar s-a produs marți dimineață în Harghita: o mașină a fost lovită de tren. Un bărbat de 33 de ani a murit.
16.05.2023 | 10:14
Masina lovita de tren in Harghita Un barbat a murit iar o tanara de 27 de ani a fost preluata cu elicopterul SMURD
Accident grav în Harghita: mașină lovită de tren. Un bărbat a murit, iar o tânără de 27 de ani a fost preluată cu elicopterul SMURD. Sursa foto: Antena3.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragic accident feroviar produs, marți, în Harghita. O mașină a fost lovită de un tren Regio. În urma impactului puternic, un bărbat a murit, iar o tânără de 27 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD.

Accident grav în Harghita: mașină lovită de tren. Un bărbat a murit, iar o tânără de 27 de ani a fost preluată cu elicopterul SMURD

Din primele informații, evenimentul grav din această dimineață a fost consemnat în localitatea Racu. În accident au fost implicate trenul Regio 4501, care circula pe ruta Brașov – Gheorgheni, și un autoturism, anunță ISU Harghita.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări reiese că trenul a lovit autoturismul care era condus de un bărbat, de 33 de ani, din Delnița. Acesta din urmă se angajase în traversarea căii ferate semnalizate cu indicator.

Coliziunea a fost una devastatoare. În urma impactului celor două mijloace de transport, șoferul mașinii a decedat. O femeie, care se afla de asemenea în vehicul, a suferit vătămări corporale grave.

ADVERTISEMENT

Victimele, un bărbat în vârstă de 33 ani decedat, și o femeie în vârstă de 27 ani, care va fi preluată de către elicopterul SMURD Tg. Mureș după stabilizare. Ambele victime au fost încarcerate. Circulația feroviară este blocată”, notează ISU.

În continuare, cercetările de pe urma acestui accident ”sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor producerii evenimentului”, au precizat și reprezentanții IPJ Harghita.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, conform NewsBv.

Accident mortal și în Galați

Un accident rutier mortal s-a produs, marți, și în Galați. Un bărbat a decedat, după ce un TIR și un tractor au intrat în coliziune. Din verificările preliminare rezultă că un bărbat, cu vârsta de 27 de ani, din satul Fălciu, județul Vaslui, aflat la volanul uni TIR, a intrat în impact față spate cu un tractor, care era condus, în aceeași direcție de mers, de un bărbat, cu vârsta de 47 de ani, din comuna Priponești, județul Galați.

ADVERTISEMENT

În urma coliziunii puternice, cele două autovehicule au părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat pe câmp. Din păcate, conducătorul tractorului a decedat. A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT