News

Mașina pompierilor a luat foc chiar în timpul unei misiuni, în Ilfov. Salvatorii au fost chemați să stingă un incendiu de vegetație

Mașina pompierilor a luat foc chiar în timpul unui incendiu, în județul Ilfov, acolo unde salvatorii interveneau. A fost emis mesaj RO-Alert.
02.07.2024 | 16:27
Masina pompierilor a luat foc chiar in timpul unei misiuni in Ilfov Salvatorii au fost chemati sa stinga un incendiu de vegetatie
Mașina pompierilor a luat foc chiar în timpul unei misiuni, în Ilfov. colaj Fanatik/ Foto hepta/ captură video Hotnews
ADVERTISEMENT

Mașina pompierilor a luat foc, marți, chiar în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu, în județul Ilfov. Flăcările puternice s-au extins rapid la autospecială, dar și la o casă situată în apropiere. A fost emis mesaj Ro-Alert.

Mașina pompierilor a luat foc în timpul unui incendiu, în Ilfov

Reprezentanții ISU București Ilfov au fost solicitați să intervină, marți, pentru stingerea unui incendiu masiv de vegetație uscată, izbucnit pe Șoseaua Olteniței, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov. Însă, misiunea nu a decurs așa cum se așteptau.

ADVERTISEMENT

Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins. Au cuprins atât o locuință aflată în zona respectivă, cât și mașina pompierilor veniți să stingă focul. ISU București-Ilfov transmite că, din fericire, niciunul dintre pompieri nu a fost rănit.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență precizează că autospeciala se afla într-o zonă sigură, însă vântul și-a schimbat direcția rapid, iar incendiul. Totodată, forțele de intervenție au fost suplimentate.

ADVERTISEMENT

„Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări de mari fum și, din cauza rafalelor de vânt, s-a extins la o locuință și a afectat și o autospecială. Chiar dacă autospeciala a fost amplasată într-o zonă sigură, vântul își poate schimba direcția, iar acest lucru a dus la afectarea acesteia.

Important este că membrii echipajului sunt în afara oricărui pericol, nu au suferit leziuni sau alte afecțiuni.”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

A fost emis mesaj RO-Alert

Pompierii mai transmit că forțele au fost suplimentate gradual pentru a fi localizate flăcările și pentru a evita extinderea lor și la alte locuințe. La această oră se intervine cu 12 autospeciale și o ambulanță SMURD.

Incendiul este unul violent, manifestându-se pe o suprafață de circa trei hectare. De asemenea, autoritățile au emis un mesaj RO-Alert pentru a informa oamenii cu privire la eveniment. Populația este sfătuită să respecte recomandările autorităților.

ADVERTISEMENT
Mesaj RO-Alert
Mesaj RO-Alert

„Incendiu de vegetație uscasă cu degajări de fum ce afectează DN 4/ localitatea Popești Leordeni. Conduceți cu prudență. Respectați recomandările dispuse de autorități”, se arată în mesajul RO-Alert.

 

ADVERTISEMENT