News

Mașina primită de Zoia Ceaușescu de la părinții ei, scoasă la vânzare. Valorează câteva sute de euro

Mașina pe care Zoia Ceaușescu a primit-o în 1983 de la părinții ei, Nicolae și Elena Ceaușescu, a fost scoasă la licitație. În prim-plan este un model Renault sport.
10.05.2022 | 18:39
Masina primita de Zoia Ceausescu de la parintii ei scoasa la vanzare Valoreaza cateva sute de euro
Familia Ceaușescu. Foto: Artmark - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Astăzi, acest Renault reprezintă o maşină sport vintage, de colecţie. Mai departe, mașina va fi scoasă la licitaţie joi, 19 mai 2022.

Mașină condusă de Zoia Ceaușescu, cumpărată cu doar câteva sute de euro?

Conform reprezentanților casei de licitații Artmark, modelul are un preţ de pornire de 500 de euro. Autoturismul a reprezentat cadoul de nuntă pentru Zoia Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

Când ea s-a căsătorit cu Mircea Oprean, Nicolae și Elena Ceaușescu i-au făcut o surpriză de proporții: o mașină Renault Fuego GTS. Un serviciu specializat al Securităţii s-ar fi ocupat de tot ceea ce înseamnă cumpărarea autoturismului și pregătirea ulterioară.

Conform Artmark, se pare că soții Ceaușescu ar fi vândut un autoturism Mercedes pentru a face rost de banii necesari. Zoia Ceauşescu nu s-a bucurat decât 6 ani de senzațiile trăite la volanul mașinii. După Revoluţia din 1989, automobilul sport a fost pus sub sechestru de către Procuratura Generală.

ADVERTISEMENT

Deabia 7 ani mai târziu, odată cu dispunerea încetării urmăririi penale, celebrul Renault a fost restituit urmaşilor familiei Ceauşescu, alături de alte bunuri personale.

Aceasta este mașina primită cadou de Zoia Ceaușescu în 1983.

Un ARO folosit de Ceaușescu, vândut pentru o sumă-record

Altfel, amintim că în 2016, un ARO folosit de Nicolae Ceauşescu era scos la licitație de un colecţionar. La acea vreme, ofertele primite pentru modelul 246, produs de ARO în 1987, au ajuns la 30.000 de euro. În același context, colecționarul completa că un alt model care i-a aparţinut lui Ceauşescu a fost vândut în Bulgaria pentru o sumă-record.

ADVERTISEMENT

Nu este maşina mea, ci a unui om cu bani care are trei bucăţi, din care vrea să vândă una singură. Celelalte două sunt tot model 246. Nu pot să vă spun despre cine este vorba. Din câte ştiu, Ceauşescu a avut cinci maşini cu care mergea.

Una este, din câte îmi amintesc, pe la Radu Mazăre, iar cea de-a cincea este prin Bulgaria. La început, maşina am pus-o în vânzare cu 1 euro, apoi ni s-au oferit 15.000, 17.000, 20.000. Am ajuns acum la puţin peste 30.000 şi aşteptăm să vedem ce ni se oferă peste această sumă”, explica intermediarul.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ceaușescu a avut o colecție de lux

De când a preluat puterea în 1965, Nicolae Ceaușescu s-a plimbat cu undele dintre cele mai luxoase autoturisme ale vremii. ”Geniul Carpaților” a avut în garaj un Mercedes-Benz 600, dar și un Buick Electra, primit cadou de la Richard Nixon. Multe dintre ele au fost scoase la licitație de-a lungul timpului, cum s-a întâmplat cu un model celebru primit cadou de la fostul șah al Iranului, Mohammad Reza Pahlavi.

 

ADVERTISEMENT
Tags: