News

Mașina rară produsă de Volkswagen care i-a uimit până și pe cei de la RAR. Imaginile apărute pe internet au generat un val de reacții

Ce mașină rară au produs cei de la Volkswagen și care i-a uimit până și pe cei de la RAR. Imaginile de pe internet care au stârnit reacții.
06.06.2024 | 18:44
Masina rara produsa de Volkswagen care ia uimit pana si pe cei de la RAR Imaginile aparute pe internet au generat un val de reactii
Mașina a fost adusă în țară de un român care a lucrat în Iran. Sursa foto: Registrul Auto Român Oficial, facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O mașină retro, produsă de Volkswagen, cu ani în urmă, face furori pe rețelele de socializare. Imaginile cu autovehiculul rar, considerat astăzi de epocă, au fost postate de Registrul Auto Român (RAR), pe Facebook.

Ce mașină rară a produs Volkswagen

Mașina inedită a fost surprinsă la RAR Grivița. Este un model aparte, o ”broscuță” WV Beetle, care a fost fabricată în secolul trecut, XX, mai exact în 1963. A fost adusă în România în perioada anilor ’70, din Iran.

ADVERTISEMENT

Un bărbat care a lucrat în Iran a fost cel care a adus în România autovehiculul cu care mulți și-ar dori astăzi să călătorească. Însă, puțini își permit. O mașină de epocă poate depăși 100.000 de euro.

”Fabricat în 1963, VW Beetle fotografiat la RAR Grivița a fost destinat exportului în Iran, având unele elemente distinctive precum plafonul parțial retractabil sau forma barelor față-spate.

ADVERTISEMENT

Mașina a fost adusă în România prin anii ’70 de un bărbat care a fost plecat la muncă în țara asiatică, iar de atunci a fost în permanență în “activitate”.”, au scris cei de la RAR, într-o postare pe Facebook.

Volkswagen este o marcă de mașini care a luat naștere în Germania, în anul 1937. Compania se bucură astăzi de o cifră de afaceri uriașă. Adică de peste 120 de miliarde de euro și are peste 300.000 de angajați.

ADVERTISEMENT

Volkswagen înseamnă, în traducere, în limba română, ”vehicul popular” sau ”al poporului”, iar atunci când s-a lansat s-a dorit ca să fie o marcă de autovehicul pe care oricine să și-o permită din punct de vedere finaciar.

Volkswagen se confruntă cu probleme financiare

În prezent, Volkswagen face parte din categoria de autovehicule cu costuri decente. Din 2023, compania se confruntă cu probleme referitoare la cheltuieli și a mai concediat din personal. Motivul invocat de angajatori este că piesele pentru fabricație s-au scumpit, iar modelul nu mai este atât de competitiv.

ADVERTISEMENT

Gunnar Killian, membru în conducerea firmei nemțești, spune că majoritatea personalului căruia i s-a întrerupt contractul va beneficia de acorduri de pensionare anticipată sau de o pensionare parțială.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ce românii primesc servicii medicale. Analize și tratamente gratuite
Ce românii primesc servicii medicale. Analize și tratamente gratuite
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită