News

Mașină spulberată de tren în Satu Mare. Șoferul a murit pe loc

12.07.2019 | 10:07
Masina spulberata de tren in Satu Mare Soferul a murit pe loc

O mașină a fost spulberată de tren în județul Satu Mare. Din păcate, în urma incidentului, un tânăr de numai 20 de ani din localitatea Fersig a murit. Autoturismul pe care acesta îl conducea a fost lovit de un tren, la intersecția unui drum comunal cu calea ferată. Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș, a declarat că șoferul nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată iar mașina în care se afla a fost lovită de trenul accelerat Baia Mare – București.

Mașină spulberată de tren în Satu Mare

„Un tânăr de 20 de ani din localitatea Fersig a decedat după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de trenul accelerat Baia Mare – București pe DC 65 în localitatea Fersig care intersecta calea ferată. Accidentul a avut loc în condiții de ceață și din primele informații rezultă că șoferul nu a oprit la trecerea de nivel cu calea ferată. Tânărul decedat se afla singur în mașină”, a spus Meteș.

La fața locului au ajuns imediat mai multe echipaje de urgență, dar medicii n-au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat în ciuda eforturilor. Două ambulanțe SMURD și o mașină de descarcerare au venit la locul accidentului. De remarcat că traficul feroviar a fost blocat pentru cercetări, preț de aproximativ două ore. În cele din urmă, oamenii legii au luat decizia de a da ok-ul pentru reluarea circulației trenurilor.

Mașină spulberată de tren în Satu Mare. Tren
Circulația feroviară a fost întreruptă pentru finalizarea cercetărilor. Sursa foto – facebook

Accident și la Cluj

Un alt accident între o mașină și un tren s-a produs în urmă cu nici 24 de ore pe magistrala 300, între staţiile Gârbău şi Viştea, din judeţul Cluj. Un tren InterRegio privat, care circula pe relaţia Cluj-Oradea, a lovit un autoturism în care se aflau două persoane. „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Magistrala 300, la kilometrul feroviar 513, între staţiile CF Gârbău şi Viştea, judeţul Cluj, a avut loc un accident feroviar.

Trenul privat IR 15039 care circula pe ruta Cluj Napoca – Oradea a lovit un autoturism care nu i-a acordat prioritate la trecere la nivel cu calea ferată. În urma impactului, cele două persoane care se aflau în autoturism au decedat”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei.

 

Tags: