News

Mașini de lux, sechestrate în dosarul permiselor din Suceava, scoase la licitație. Cât costă cea mai ieftină

Șase mașini de lux, care au fost sechestrate de la inculpații din dosarul permiselor din Suceava, sunt scoase la licitație de autorități. FANATIK vă spune cât costă cea mai ieftină.
07.06.2021 | 17:42
Masini de lux sechestrate in dosarul permiselor din Suceava scoase la licitatie Cat costa cea mai ieftina
ADVERTISEMENT

Valoarea totală a autoturismelor se ridică la mai bine de un sfert de milion de euro. Se presupune că acestea ar fi fost achiziționate cu bani ce proveneau din luare de mită.

Direcția Națională Anticorupție a autorizat scoaterea acestora la licitație. Cel mai scump autoturism are o valoare estimată de 67.000 de euro, în timp ce cea mai ieftină mașină are un preț estimat de 12.000 de euro, scrie Digi24.

ADVERTISEMENT

Mașini de lux, sechestrate în dosarul permiselor din Suceava, scoase la licitație. Cât costă cea mai ieftină

Prețul de pornire pentru cele șase mașini este de 260.000 de euro. Totuși, se așteaptă ca, în cadrul licitației, prețul lor să crească.

La fel s-a întâmplat în cadrul licitațiilor din ultimele luni. Mașinile au fost achiziționate și la valori de trei ori mai mari decât cele stabilite inițial.

ADVERTISEMENT

Devalorizarea bunurilor puse sub sechestru este o problemă căreia i se caută rezolvare de ani buni, în țara noastră. De multe ori, sunt puse sub sechestru mașini scumpe care ajung să nu mai valoreze nimic până la terminarea proceselor în care sunt implicați proprietarii acestora.

Dosarul permiselor din Suceava

Procurorii DNA Suceava, la sfârșitul anului 2020, au destructurat o grupare specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere. Sumele care li se cereau celor care doreau să treacă mai ușor probele erau cuprinse între 300 şi 6.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„În perioada 2018 – 2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Suceava ar fi funcționat o grupare infracțională condusă de inculpatul Obreja Radu Ionuț, în calitatea menționată mai sus, în care, alături de polițiști și funcționari, au fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto și angajați ai Registrului Auto Român (R.A.R.)”, a transmis DNA la momentul respectiv.

„Gruparea, structurată pe mai multe paliere, ar fi acționat în scopul obținerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obținerea permiselor de conducere și în legătură cu înmatricularea autoturismelor. Promovarea candidaților s-ar fi asigurat contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică,” au adăugat.

ADVERTISEMENT

Nu era singura activitate infracțională: „la înmatricularea autoturismelor, membrii grupului urgentau / facilitau / asigurau fără programare, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200-1.000 euro, omologarea / verificarea R.A.R. precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor.”

Percheziții de amploare, arestări și bunuri puse sub sechestru

În primele luni ale anchetei, 14 persoane au fost arestate preventiv. Ulterior, oamenii au fost eliberați. În momentul de față sunt cercetați sub control judiciar.

Procurorii au făcut percheziții de amploare în acest dosar. S-au găsit mașini de lux și sume uriașe de bani: mai mult un milion de euro, aproximativ 800 de mii de dolari, dar și alte sume de bani în lei și lire sterline. Atât autoturismele, cât și banii au fost confiscați.

ADVERTISEMENT
Tags: