60% dintre români vor să îşi cumpere maşini electrice, dar peste 3 ani

Românii se pregătesc să cumpere maşini elctrice! Peste 60% dintre români vor să-şi cumpere o maşină electrică, dar nu mai devreme de trei ani, potrivit unui studiu! Anul 2017 a înregistrat...
24.10.2017 | 00:06
60 dintre romani vor sa isi cumpere masini electrice dar peste 3 ani
ADVERTISEMENT

Românii se pregătesc să cumpere maşini elctrice! Peste 60% dintre români vor să-şi cumpere o maşină electrică, dar nu mai devreme de trei ani, potrivit unui studiu! Anul 2017 a înregistrat un record în materie de importuri de maşini second-hand, pe fondul eliminării timbrului de mediu, iar românii au adus în ţară aproape 380.000 de maşini second-hand în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 124% faţă de 2016. recent însă, guvernul a anunţat că urmează să vină în faţa românilor cu o nouă taxă de mediu, care va taxa proprietarii de maşini vechi, cu o normă de poluare mai mică. Şi de această dată, se pare că maşinile electrice vor fi scutite de această taxă, reprezentând încă un motiv pentru achiziţionarea unui astfel de autoturism.

“Astfel, conform studiului efectuat în septembrie 2017, 61% dintre respondenţi au declarat că iau în considerare cumpărarea unei maşini electrice, dar nu mai devreme de trei ani, 29% dintre ei spun că vor să cumpere un automobil electric în următorii 2-3 ani, în timp ce doar 10% au în plan o astfel de achiziţie în termen de cel mult un an”, arată un comunicat al companiei de cercetare a pieţei.

ADVERTISEMENT

Maşinile electrice sunt scumpe şi se încarcă greu, spun românii

Principalul motiv pentru care românii se ţin departe de maşinile 100% electrice este preţul, motiv invocat de 33.3% dintre respondenţi. Al doilea motiv ca importanţă, legat de reticenţa românilor de a-şi cumpăra un autoturism electric, este preferinţa pentru maşinile convenţionale, potrivit studiului.

14% dintre români recunosc că preferă autoturismele cu motoare diesel sau benzină, sau maşinile hibride, iar 13.1% dintre ei spun că viteza prea mică de încărcare, sau, mai degrabă, timpul mare de aşteptare sunt factori hotărâtori.

ADVERTISEMENT