News

Două mașini ale MAI au distrus o fântână arteziană neinaugurată din Satu Mare. Vinovat ar fi constructorul

Două autospeciale MAI au distrus o fântână arteziană neinaugurată după ce aceasta s-a surpat sub greutatea lor. Potrivit ISU Satu Mare, lucrarea nu era semnalizată.
22.01.2022 | 18:04
Doua masini ale MAI au distrus o fantana arteziana neinaugurata din Satu Mare Vinovat ar fi constructorul
ADVERTISEMENT

Pompierii arată cu degetul spre firma responsabilă cu organizarea șantierului, după ce fântâna arteziană din Piața 25 Octombrie s-a surpat sub autospeciala pentru descarcerare.

Potrivit reprezentanților ISU “Someș” Satu Mare, zona fântânii nu era semnalizată, iar responsabilul cu lucrări nu a luat măsuri pentru a bloca accesul în zonă al autoturismelor.

ADVERTISEMENT

Două mașini ale MAI au distrus o fântână arteziană din Satu Mare. Vinovat ar fi organizatorul șantierului

Autospeciala de pompieri sub care s-a surpat fântâna arteziană din Centrul Nou al municipiului Satu Mare se afla în misiune, fiind solicitată intervenția echipajului pentru descarcerare, au precizat reprezentanții ISU Satu Mare.

Șoferul autospecialei s-a ghidat după urmele de mașini deja existente pe platou, în momentul în care a intrat în zona fântânii. Reprezentanții ISU subliniază că zona fântânii nu era semnalizată.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, la ora 10:00, dispeceratul ISU Satu Mare a fost alertat să intervină în Piața 25 Octombrie, în urma unui apel.

La fața locului s-au deplasat nouă subofițeri cu autospeciala cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor.

ADVERTISEMENT

Forțele detașamentului de pompieri Satu Mare, ghidându-se după niște urme pe zăpadă ale unui autoturism, au pătruns cu autospeciala în zona fântânii decorative, această zonă fiind nebalizată”, a precizat Bianca Timiș, purtătorul de cuvânt al ISU “Someș” Satu Mare, citată de Presa SM.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare răspunderea pentru accident ar aparține firmei Tarr Beton, operatorul responsabil de lucrările de pe șantier, pe care o acuză că nu a luat nici cele mai elementare măsuri de siguranță, în sensul interzicerii accesului în zona șantierului.

ADVERTISEMENT

Nici zona fântânii nu era semnalizată, au precizat cei de la ISU “Someș” Satu Mare.

“Astfel, operatorul responsabil de lucrările de pe șantier nu a luat nici cele mai elementare măsuri de siguranță, în sensul interzicerii accesului în zona șantierului.

Odată ajunse la fața locului, peste dalele de beton care erau acoperite de zăpadă, acestea s-au surpat rezultând avarierea autospecialei”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al ISU “Someș” Satu Mare.

Primăriei Satu Mare: Vom recupera pagubele de la vinovați

Municipalitatea sătmăreană susține că va recupera prejudiciul creat de la cei care se fac vinovați de incidentul petrecut astăzi în Piața 25 Octombrie și va remedia problema pe cheltuiala acestora.

“Primăria municipiului Satu Mare va recupera prejudiciul creat de la cei care se fac vinovați de incidentul petrecut astăzi în Piața 25 Octombrie și va remedia problema pe cheltuiala acestora.

Accesul autovehiculelor în această zonă este interzis, incidentul produs fiind rezultatul neglijenței crase a celor care au intrat cu autovehiculele în această zonă”, precizează Primăria Satu Mare pe pagina sa de Facebook.

Mașinile MAI căzute în fântână se aflau în misiune

O mașină de pompieri a intrat aproape cu totul în fântâna arteziană nouă din centrul municipiului Satu Mare. Aceasta se afla în zonă după ce un incident similar a avut loc cu un alt autoturism.

Acesta, o autoutilitară marca Mercedes Vito aparținând MAI, a intrat pe platoul din Piața 25 Octombrie, iar în momentul în care a ajuns în zona fântânii arteziene, aceasta a cedat sub mașină.

Autoutilitara se afla în misiune, a precizat Prefectura Satu Mare. Instituția se află în proces de mutare a sediului, iar mașinile MAI ajutau la relocarea tehnicii de comunicații.

“Ambele echipaje se aflau în misiune, toate pagubele produse vor fi acoperite iar refacerea obiectivului afectat se va realiza în cel mai scurt timp”, a precizat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului despre autovehiculele care au căzut în fântână.

A fost nevoie de intervenția unei macarale pentru a putea scoate autospeciala pompierilor din groapă.

ADVERTISEMENT
Tags: