Maşinile a cinci români, incendiate în Italia. Reacţie dură a MAE

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
01/03/2015, 16:03
Maşinile a cinci români, incendiate în Italia. Reacţie dură a MAE
Patru mașini au ars la Iași, după o răzbunare în stil mafiot între patru studenți arabi

Maşinile a cinci români au fost incendiate în Italia, existând suspiciuni că incidentul de la Roma a avut un caracter xenofob.

Referitor la incidentul care a avut loc la Roma, în dimineaţa zilei de 1 martie, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la incidentul care a avut loc în dimineaţa zilei de 1 martie 2015 în urma căruia cinci maşini cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradă din capitala Italiei.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale atât pe lângă comandamentul de pompieri din Roma, cât şi pe lângă comandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obţinerii de informaţii oficiale referitor la circumstanţele producerii incidentului şi a identităţii deţinătorilor autovehiculelor incendiate.

Potrivit primelor date obţinute, în afara pagubelor materiale, incidentul nu s-a soldat cu victime.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Roma, urmăreşte cu deosebită atenţie cazul, fiind în aşteptarea unui răspuns oficial din partea autorităţilor locale.

Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când are loc un astfel de episod în perimetrul capitelei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare româneşti sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea şi motivaţii de natură xenofobă.

Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe exprimă aşteptarea ca autorităţile locale să investigheze cu maximă seriozitate incidentul produs în dimineaţa zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârşirii unei fapte cu motivaţii xenofobe.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Închide ×