Sport

Mașinile… „Motoretei” Adi Popa. Cu ce a început „colecția” din garaj

08.07.2018 | 15:42
Mașinile... „Motoretei” Adi Popa. Preferata sa este un Ford Mustang Mach 1 din 1969

Mașinile „Motoretei” Adi Popa sunt „iubitele” sale acceptate de… soție!  Fostul stelist iubește mașinile și visează să aibă o colecție impresionantă de bolizi de lux. Până să îl ajungă din urmă pe Ion Țiriac, probabil românul cu cea mai scumpă colecție de gen, FANATIK.RO vă prezintă garajul „Motoretei”, achizițiile de până acum, dar și povestea pasiunii fotbalistului pentru „fiarele’” pe patru roți.

„Motoreta” Adi Popa a scos capul în fotbal prin 2005, la Poli Timișoara, și-a făcut „rodajul” la CS Buftea, Gloria Buzău, U Cluj, a promovat cu Concordia Chiajna, a atins apogeul la Steaua / FCSB, a ajuns în Anglia, la Reading și s-a umplut de bani la arabi, la saudita Al Taawon Buraydah. Traseul „clasic” al unui bun fotbalist mioritic. „Motoreta” Adi Popa, poreclit așa pentru viteza „dezvoltată” pe gazon, a decis să investească o parte din banii strânși în cariera de fotbalist în visul său din copilărie: un garaj plin de mașini care să îți ia ochii, clasice sau noi!

Mașinile… „Motoretei” Adi Popa. A început de… jos: un Opel Astra Cabrio

De când era un puștan, fostul stelist a iubit cu pasiune două lucruri: fotbalul și mașinile puternice. Iute ca o motoretă, Popa își imagina că va avea o carieră importantă și că își va permite să își cumpere bolizi cum vedea în filme. „Pasiunea pentru mașini o am de când eram mic. Îmi plac și cele sport, dar și cele clasice. Prima mea mașină a fost un Opel Astra Cabrio’’, și-a adus aminte jucătorul pentru FANATIK.RO. Poate că nu era cea mai frumoasă sau cea mai puternică mașină de pe străzile României, dar era a lui. Era „bijuteria” lui. Timpul a trecut, contractele de fotbalist au început să apară, salariul s-a transformat din mii lei în mii de euro pe lună, cu din ce în ce mai multe zerouri acolo unde trebuie, între o primă cifră în creștere și… virgulă. Iar nivelul a crescut, implicit, și în parcare.

Audi S3 pentru vitezist, Evoque pentru soție

Așa că iute, iute, și mai iute în iarbă îi în cont, Adi Popa și-a cumpărat o „panteră neagră’’ cu care să zboare iute, iute, și mai iute pe străzile din Capitală: un Audi S3 de toată frumusețea, accesorizat high level. Spectaculos la exterior, extrem de puternic și de rapid, acest bolid parcă a fost realizat după chipul și asemănarea fotbalistului.

Mașinile... „Motoretei” Adi Popa: Audi S3
Mașinile… „Motoretei” Adi Popa: Audi S3

Dacă el a optat pentru o mașină la limita dintre limuzină și sport, soția sa și-a ales un autovehicul care emană forță. Doamna Popa a primit în dar de la internaționalul român un Range Rover Evoque, alb, echipat la rândul său după ultimele tendințe auto.

Mașinile... „Motoretei” Adi Popa: soția are un Range Rover Evoque alb
Mașinile… „Motoretei” Adi Popa: soția are un Range Rover Evoque alb

„Perla Coroanei’’: un Ford Mustang Mach 1 din 1969!

Cea mai importantă piesă din colecția de mașini a lui Adi Popa este un Ford Mustang Mach 1 din 1969. Bolidul are certificat de „classic car” și l-a costat o avere. Adi consideră achiziția Mustangului o investiție pentru viitor și din acest motiv nu vrea să dezvăluie prețul cu care a cumpărat „Perla Coroanei”: „Este o sumă importantă, dar nu pot spune exact cât a fost pentru că este posibil să o vând peste câțiva ani și nu ar fi în avantajul meu!’’, spune Adi cu mândrie și… parcimonie! Fordul din ’69 are și o poreclă, primită chiar de la fostul stelist. Acesta îi spune cu drag „copilașul’’ și are grijă de el așa cum are un părinte de odrasla sa.

Mașinile... „Motoretei” Adi Popa: „perla” coroanei, un Ford Mustang Mach 1 din 1969
Mașinile… „Motoretei” Adi Popa: „perla” coroanei, un Ford Mustang Mach 1 din 1969

Următoarea țintă este la fel de impunătoare: noul Audi RS3

Plătit ca un lord în Anglia și ca un prinț în Arabia Saudită, Adi Popa are planuri mari pentru viitor la aproape 29 de ani, pe care îi va împlini pe 24 iulie. Știe deja care va fi următorul diamant ce va fi adăugat în garajul familiei: noul Audi RS3. Fotbalistul a făcut toate demersurile pentru achiziționarea mașinii și așteaptă ca în perioada următoare să îi ajungă comanda sub… comandă. Pe lângă acest autovehicul de stradă, mijlocașul vrea ca până la finalul carierei de fotbalist să mai cumpere cel puțin două mașini clasice, din categoria Mustangului, pe care să le valorifice peste câțiva ani, când prețul acestora va crește foarte mult.

Adi Popa vrea să-și mărească „garajul” cu noul Audi RS3
Adi Popa vrea să-și mărească „garajul” cu noul Audi RS3
  • Citește și „Moroșanu revine în ring. «Mie să-mi fie frică?! Eu sunt Moartea din Carpați!»”
  • Citește și „Surpriză la Wimbledon 2018 pentru Halep! Simona, alături de Billie Jean King. Foto”
  • Citește și „Fanii Angliei continuă să spere la titlu! Mesajul haios al unei suporterițe engleze”
  • Citește și „Planurile lui Sergiu Popovici la Dinamo. Răspuns pentru contestatari. «Nu mă aşteptam!»”
  • Citește și „Surprizele lui Nicolae Dică de la antrenamentele FCSB-ului din Olanda. Pe ce post e folosit Bogdan Planic”

Viitor incert: rămâne în Anglia sau se întoarce la FCSB?

Profesional, Adi Popa trece printr-o perioadă de incertitudine. Mijlocașul de 29 de ani mai are contract cu Reading, echipă din liga secundă engleză (Championship), pentru încă două sezoane, dar șansele să rămână acolo sunt minime, chiar dacă antrenorul olandez Jaap Stam, care îl trecuse pe linie moartă pe român, a plecat în martie după „performanța” de a câștiga un meci din ultimele 18… Adi Popa are opțiunea să se întoarcă în România, acolo unde este dorit de Gigi Becali.

Adrian Popa poate reînnoda vremurile bune de la Steaua
Adrian Popa poate reînnoda vremurile bune de la Steaua

Fostul patron al vicecampioanei FCSB a încercat să îl aducă și în iarnă, dar Popa a refuzat după ce a fost înștiințat de Becali că va fi rezerva puștilor Dennis Man și Florinel Coman. După ce FCSB a ratat titlul de campioană, lucrurile s-au schimbat. Gigi nu mai garantează nimănui postul de titular, iar revenirea lui Popa s-ar putea produce în contextul în care Dennis Man are mai multe oferte importante din străinătate. Puștiul de 19 ani este în atenția celor de la Manchester United, care a făcut o ofertă de 10 milioane de euro pentru internaționalul român. Plecarea lui Man poate însemna întoarcerea la formația roș-albastră a „Motoretei’’ Adi Popa.

„Pasiunea pentru mașini o am de când eram mic. Îmi plac și cele sport, dar și cele clasice” – Adi Popa

„Dacă poate să vină, da, la noi Adi Popa are ușile deschise oricând. Mie mi-a plăcut de el cât a jucat. Nu mă interesează dacă s-a descurcat sau nu în Anglia. Nepotul meu hotărăște, care m-a întrebat, mi-a cerut părerea. Nu eu hotărăsc. Nu sunt banii mei, sunt acțiunile familiei” – Gigi Becali

56.930 de euro este prețul de pornire pentru Audi RS3 Sedan (benzină, 2,5 litri și 400 de cai putere, cutie de viteze automată cu 7 trepte, tracțiune integrală) în România

800.000 de euro este cota lui Adi Popa pe transfermarkt.com

7 trofee a câștigat Adi Popa cu Steaua / FCSB: 3 titluri (2013, 2014, 2015), o Cupă a României (2015), două Cupe ale Ligii (2015, 2016) şi o Supercupă (2014) a României.

210 meciuri (în care a marcat 25 de goluri și a dat 46 de pase de gol) a jucat Adi Popa pentru Steaua / FCSB în 5 ani (2012-2017)

800.000 de euro este salariul anual al lui Adi Popa la Reading