News

Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 vor fi ridicate. Care sunt tarifele pentru recuperarea autoturismelor

Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 vor fi ridicate, conform unei decizii a Primăriei.
15.07.2021 | 18:08
Masinile parcate neregulamentar in Sectorul 1 vor fi ridicate Care sunt tarifele pentru recuperarea autoturismelor
ADVERTISEMENT

Șoferii care își lasă mașinile parcate în locuri necorespunzătoare trebuie să își pregătească buzunarele, pentru că acest lucru va duce la ridicare autoturismelor respective şi ei trebuie să plătească pentru a le recupera.

Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 vor fi ridicate

Decizia a fost luată de Primăria Sectorului 1, care a transmis și un comunicat, în care anunța că noul proiect a fost adoptat cu o majoritate de voturi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cetățenii au fost informați și cu privire la data de la care se va aplica acest lucru. Este vorba despre 1 octombrie 2021. Așadar, începând de la toamnă, mașinile care sunt parcate în locuri neregulamentare vor fi ridicate.

„Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat, cu majoritate de voturi, în ședința de astăzi proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări publice de reședință).

ADVERTISEMENT

Acest regulament urmează să intre în vigoare de la 1 octombrie 2021″, se arată în informarea Primăriei Sectorului 1.

Ce a transmis primarul din Sectorul 1, Clotide Armand, după adoptare

Primarul din Sectorul 1 a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care explică motivele pentru care a fost luată această decizie. Astfel, Clotide Armand a transmis că unul dintre motive este traficul intens.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Clotide Armand a spus că speră că prin această măsură se va fluidiza traficul, pentru că nu vor mai exista aceste mașini care să blocheze sau să încurce circulația rutieră.

Edilul a făcut și un apel la cetățeni, pentru a-i îndemna să nu mai parcheze la întâmplare.

„Prin elaborarea acestui regulament, încercăm să fluidizăm și să punem ordine în traficul din Sectorul 1 mult îngreunat de către cei care își parchează mașinile în locuri nepermise.

ADVERTISEMENT

Cetățenii trebuie să înțeleagă că nu pot parca mașina oriunde la întâmplare pe domeniul public, mai ales în zonele cu trafic aglomerat din apropierea școlilor și spitalelor”, a scris aceasta, pe Facebook..

Care sunt tarifele pentru ridicare, transport și depozitare

Tarifele pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal au fost și ele anunțate. Astfel, este vorba despre următoarele sume:

Tariful de ridicare este de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, iar cei care deţin maşini de peste 5 tone trebuie să plătească 270 de lei.

În ceea ce priveşte transportul, tarifele sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, iar pentru maşinile de peste 5 tone se plătesc 200 de lei.

Maşinile sunt depozitate pentru 75 de lei în prima zi, iar apoi tariful este de 25 de lei pe zi.

ADVERTISEMENT