Fotbal international

Ieri a jucat, mâine are şcoală :) Cine este Mason Greenwood, cel mai tânăr jucător al lui Manchester United în istoria cupelor europene

07.03.2019 | 10:48
Ieri a jucat maine are scoala  Cine este Mason Greenwood cel mai tanar jucator al lui Manchester United in istoria cupelor europene

Mason Greenwood a debutat în echipa diavolilor în infernul de la Paris și a devenit cel mai tânăr jucător al lui Manchester United în istoria cupelor europene. 17 ani, 5 luni și 5 zile reprezintă borna acestui record pentru unul dintre jucătorii formați la Academia lui United, unul dintre numeroasele talente care se pregătesc să apară curând pe scena fotbalului mare.

Mason Greenwood, cel mai tânăr jucător din istoria lui Manchester United în cupele europene

Povestea lui Mason Greenwood a făcut deja înconjurul lumii încă înainte ca el să fi apucat să intre pe teren în fantasticul come-back al oamenilor lui Ole Gunnar Solskjaer la Paris. Faptul că Greenwood este elev la liceu și că a fost învoit de profesori pentru două zile de la cursuri a pus în jurul puștiului o aură de semivedetă, iar după ce colegul lor a fost efectiv pe teren în acele ultime minute ale unei calificări de nimeni așteptate după 0-2 în tur, va face din Greenwood un adevărat star vineri, când va reveni la școală.

Specialiștii din fotbalul britanic îi prevăd un viitor strălucit acestui tânăr jucător. Este internațional englez U17 și până acum prezențele sale europene s-au limitat doar la meciurile din competiția specifică vârstei lor, creată de forul european, UEFA Youth League. Și acolo a arătat ce calități are. A marcat trei goluri în dubla cu Young Boys Berna, gol Valenciei și gol lui Juventus. A făcut parte din lotul mare al lui United vara trecută, fiind luat de Jose Mourinho, alături de alte talente ale Academiei, la stagiul de pregătire și meciurile din SUA.

Mason Greenwood este elev de liceu și a fost învoit două zile de la școală pentru a merge la Paris
Mason Greenwood este elev de liceu și a fost învoit două zile de la școală pentru a merge la Paris

Care sunt calitățile lui Greenwood

Ce calități are Greenwood? Viteză de excepție, creativitate, joc bun cu ambele picioare, viziune extraordinară pe teren și acuratețe a paselor, poate juca toate cele patru roluri în atac, plus poziția de număr 10 la mijloc. Deși a fost cel mai mic jucător din lot el a devenit golgeterul lui United și a contribuit substanțial la câștigarea titlului național la categoria U18.

Clayton Blackmore, fost jucător ani buni înainte de anii 2000 pe Old Trafford și actualmente antrenor la echipele de juniori ale clubului, îi prevede o mare carieră lui Mason Greenwood. “Este absolut fenomenal ce poate cu mingea la picior. Lovește fantastic mingea cu ambele picioare și ceea ce pur și simplu mi-a tăiat respirația a fost când l-am văzut executând penalty cu piciorul de sprijin. La el practic fie dreptul, fie stângul devin picior de sprijin, în funcție de fază, nu are nici o problemă în chestia asta.”

Andy Cole cere să i se facă urgent contract de profesionist puștiului la United

Și directorul Academiei, fostul internațional și jucător al lui United din generația Beckham, Nicky Butt, este impresionat și într-o zi l-a chemat pe Andy Cole, golgeter de legendă pe Old Trafford, pentru a-l vedea pe Mason la antrenament. Cole a fost entuziasmat de ceea ce a văzut și mai ales de felul în care bate puștiul lovituri libere și a spus pe loc “Clar merită o șansă. United trebuie să se grăbească să îi facă un contract de profesionist, pentru multe cluburi l-au văzut deja ce poate și așteaptă să îi ofere un contract. United nu trebuie să îl scape din mână.”