Sport

Mason Greenwood, prima ieşire în public după ce a fost arestat în ianuarie! Ce maşină conducea starul lui Manchester United

Mason Greenwood, jucătorul suspendat al lui Manchester United, a fost văzut pentru prima dată în public de la arestarea din ianuarie. El conducea un Mercedes.
02.04.2022 | 10:41
Mason Greenwood a fost văzut în public pentru prima dată după arestarea sa din ianuarie. Sursa foto: EPA/ Peter Powell
ADVERTISEMENT

Atacantul de 20 de ani a păstrat un profil discret de la arestarea sa de către Poliția din Greater Manchester (GMP). El a fost recent surprins având capul acoperit.

Mason Greenwood, surprins în public pentru prima dată de la arest

Starul suspendat al lui Manchester United, Mason Greenwood, a fost văzut astăzi pentru prima dată de când a fost reținut de poliție. El conducea un Mercedes negru în regiunea Chesire, purtând o cagulă Cartier.

ADVERTISEMENT

Aceasta vine la numai o zi după ce United a confirmat că jucătorul rămâne indisponibil pentru selecția la prima echipă, în ciuda faptului că fanii au observat că profilul încă apare în secțiunea de jucători pe site-ul oficial al clubului.

Oficialii clubului au precizat în utimul comunicat oficial din 1 februarie că Greenwood nu va juca pentru club și nici nu se va antrena la Carrington până la „noi ordine”.

ADVERTISEMENT

„Manchester United își reiterează condamnarea fermă a violenței de orice fel. Așa cum s-a comunicat anterior, Mason Greenwood nu se va antrena cu clubul și nici nu va juca pentru el până la noi ordine”, s-a arătat în comunicatul oficialilor de la United.

De asemenea, jurnalistul englez Samuel Luckhurst, de la Manchester Evening News, a declarat că profilul lui Greenwood a fost scos de pe aplicația smarthphone a lui Manchester United, după ce a fost suspendat.

ADVERTISEMENT

Povestea arestării lui Mason Greenwood

Pe 31 ianuarie, polițiștii au ajuns la conacul lui Greenwood din Cheshire, după ce au sesizat o femeie pe rețelele de socializare acuzând că este victima unei violențe fizice și amenințări sexuale.

Fotbalistul de la Manchester United a fost arestat sub suspiciunea de viol și agresiune asupra unei studente de 18 ani.

ADVERTISEMENT

Atacantul a mai fost o dată arestat, pe 2 februarie, sub suspiciunea de agresiune sexuală și amenințări cu moartea, dar a fost eliberat pe cauțiune până la finalizarea anchetei.

Mason Greenwood a fost suspendat de clubul său în urma arestării până la pronunțarea autorităților în cazul său. El a fost, de asemenea, abandonat de sponsorul oficial Nike, fără a primi niciun ban de compensație.

Greenwood este considerat ca fiind unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști englezi, cu un salariu de 75.000 de lire sterline pe săptămână.

Mason Greenwood, în curs de urmărire penală

Joseph Lappin, șeful departamentului de ocupare a forței de muncă de la firma de avocatură britanică Stewarts, a declarat pentru Sportsmail: „În aceste zile de început, în timp ce ancheta penală este în curs de desfășurare, riscul de a-l concedia pe Greenwood este prea mare.

Greenwood ar trebui să fie despăgubit de club pentru sumele care i se cuvin în baza termenului rămas din contractul său, dacă concedierea sa se dovedește a fi ilegală.

În cazul în care Manchester United consideră că relația de muncă a ajuns la capătul drumului, cel mai probabil clubul va propune rezilierea contractului și plata unei sume compensatorii către Greenwood.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, Greenwood ar putea căuta să semneze cu un club din străinătate, eventual pe bază de precontract, în așteptarea rezultatului anchetei penale din Anglia.

Dacă va avea loc un proces și Greenwood va fi găsit nevinovat, el și clubul ar putea analiza posibilitatea de a rezilia anticipat contractul de jucător.

Dacă va avea loc un proces și Greenwood va fi găsit vinovat și trimis la închisoare, Manchester United ar putea rupe contractul de jucător și ar putea să nu-l mai plătească pe Greenwood”.

În această perioadă, conacul lui Greenwood de 14.000 de lire sterline pe lună este păzit de doi gardieni. Această casă este deținută de o fost jucător din Premier League, potrivit Daily Mail.

ADVERTISEMENT