Sport

Massimiliano Allegri a revenit după doi ani la Juventus! Ce salariu va avea

După doi ani de pauză, Massimiliano Allegri revine pe banca tehnică a echipei Juventus Torino și va primi un salariu ”regesc”.
28.05.2021 | 16:36
Massimiliano Allegri a revenit dupa doi ani la Juventus Ce salariu va avea
ADVERTISEMENT

”Bătrâna Doamnă” s-a despărțit de Andrea Pirlo după un sezon ratat în care nu a cucerit decât Cupa Italiei și a prins in extremis locul de Champions League.

Deși se afla în pole-position pentru înlocuirea lui Zinedine Zidane la Real Madrid, Max Allegri a decis să semneze cu Juventus, echipă pe care a mai pregătit-o între 2014 și 2019.

ADVERTISEMENT

Juventus a anunțat că Massimiliano Allegri e noul antrenor

Toate informațiile că Massimiliano Allegri va reveni la Juventus au fost confirmate de de gruparea torineză care a făcut anunțul oficial cu privire la întoarcerea ”fiului risipitor”.

În primul mandat petrecut la multipla campioană a Italiei, tehnicianul a câștigat cinci titluri, patru Cupe, două Supercupe ale Italiei și două finale de Champions League.

ADVERTISEMENT

Despre o revenire a lui Max Allegri pe banca ”Bătrânei Doamne” s-a vehiculat și la începutul anului trecut, atunci când situația lui Maurizio Sarri nu era deloc confortabilă.

Italianul a refuzat Manchester United și PSG

”Suntem gata să reluăm colaborarea cu Allegri, să ne construim viitorul împreună. Cu enormul său profesionalism, forța sa morală, el are ideile strălucite ale unui tehnician capabil să ia totul de la capăt”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului.

ADVERTISEMENT

În trecut, numele lui Massimiliano Allegri a fost vehiculat la mai multe forțe ale Europei, dar niciun zvon nu s-a confirmat. Prima dată s-a vorbit despre o numire a sa la Manchester United, nemulțumită la acel moment de Ole Gunnar Solskjaer.

Un alt gigant despre care s-a scris că a negociat cu italianul a fost Paris Saint-Germain. Francezii au vrut să-l aducă în vara trecută în locul lui Thomas Tuchel, dar înțelegerea nu s-a mai parafat, iar mai târziu în sezon neamțul a fost înlocuit cu Mauricio Pochettino.

ADVERTISEMENT

Salariu de nabab pentru Allegri

În ciuda faptului că Juventus Torino nu a oferit niciun detaliu economic din înțelegerea cu Massimiliano Allegri, cotidianul italian Gazzetta dello Sport anunță că tehnicianul va avea un contract pe patru sezoane și un salariu anual cifrat între 8,5 și 9 milioane de euro, plus bonusuri.

În schimb, ”Bătrâna Doamnă” este tot mai aproape să se despartă de superstarul Cristiano Ronaldo. În urmă cu câteva zile, portughezul a făcut o postare pe rețelele de socializare în care lăsa să se înțeleagă că va pleca în această vară.

Singurul trofeu pe care CR7 nu l-a obținut cu Juventus este Liga Campionilor, exact scopul pentru care a fost transferat în 2017, de la Real Madrid, pentru 100 de milioane de euro. Fotbalistul de 36 de ani este tot mai contestat de o parte a oficialilor lui Juventus, pentru că nu a reușit să ajute multipla campioană a Italiei să cucerească un nou trofeu european.

ADVERTISEMENT